zaterdag 2 augustus 2014

Hansgrohe scoort bij “red dot” 2014


Internationale designjury onderscheidt de Axor Showerpipe designed by Front met het predicaat “Best of the Best” voor hoogste designkwaliteit

Bij badkamer- en sanitairspecialist Hansgrohe uit het Zwarte Woud is er veel reden tot juichen: Axor, het designermerk van Hansgrohe, heeft voor de in samenwerking met het Zweedse designtrio Front ontwikkelde Axor Showerpipe het predicaat “Best of the Best” ontvangen. Philippe Grohe, brandmanager Axor is zeer verheugd: “Een “Best of the Best” onderscheiding is voor Axor als designermerk iets heel bijzonders. Het is een belangrijke en wereldwijd gerenommeerde onderscheiding voor onze inspanningen op het gebied van productdesign en de vormgeving van de badkamer als woonruimte. Het bevestigt onze strategie om behalve op de hoogste functionaliteit, ook op de functionele en emotionele kwaliteit van kranen in te zetten.”

Axor / Uli Maier

Naast de “Best of the Best” onderscheiding speciaal voor de Axor Showerpipe, bekroonde de internationale, prominente experts-jury de Axor ShowerProducts van Front met de “red dot Award”. De Axor LampShower designed by Nendo, de Hansgrohe ShowerSelect inbouwthermostaten, de Hansgrohe Raindance Select S 240 2jet hoofddouche, de Hansgrohe Metris keukenmengkraan met uittrekbare vuistdouche en de Logis wastafelmengkranen mochten dezelfde onderscheiding voor hoge designkwaliteit en excellente vormgeving in ontvangst nemen. Behalve vormgeving, beoordeelden de 40 juryleden in Essen ook op innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid van de producten.

Internationaal design uit het Zwarte Woud
In totaal waren er 4.815 producten te beoordelen, ingestuurd door 1.816 fabrikanten en designers uit 53 landen. Het predicaat “Best of the Best” is dit jaar maar 72 keer gegeven – dat is ongeveer 1,5 procent van de inzendingen. ‘Bestnotes’ voor vormgeving hebben bij Hansgrohe een sterke traditie: sinds jaren vinden designprijzen steeds weer hun weg naar het Zwarte Woud, de thuisbasis van de succesvolle, internationaal onderscheiden onderneming. Ook de consequente samenwerking met wereldwijd gerenommeerde designers en architecten resulteerden in meer dan 400 onderscheidingen voor producten van de merken Axor en Hansgrohe.