donderdag 9 oktober 2014

Stoere oer Hollandse krukjes

Drie jaar na de succesvolle introductie van het stevige, duurzame krukje van karton breidt Dutch Design Brand de collectie uit met twee oer-Hollandse modellen. Zet eens een gezellige koe in de huiskamer. Of geniet van een lange winteravond voor de openhaard op een kartonnen krukje met wol-design. De nieuwste modellen van de Dutch Design Chair collectie zijn zacht, aaibaar én helemaal Nederland. Echte blikvangers voor in de woonkamer!Het toppunt van Duurzaam Dutch Design
Wat is er Hollandser dan een zwartbonte koe? Het populaire beest vormde de inspiratie voor model Cow, een van de nieuwe krukjes van Dutch Design Brand. Zacht, aaibaar en lief, maar ook stijlvol, strak en stevig.
dutch-design-chair-wool
Naast het koeienmodel heeft Dutch Design Brand de collectie aangevuld met het krukje Wool. Ook van stevig karton, al lijkt het alsof oma het krukje zelf heeft gebreid. Ideaal voor bijvoorbeeld zwoele nazomeravonden in de tuin of als bijzetkrukje op een verjaardag. Alle krukjes worden in Nederland geproduceerd, zijn recyclebaar en kunnen maar liefst 200 kilo aan gewicht dragen. De verkoopprijs van de Dutch Design Chair bedraagt € 19,95.
 
Van festivalidee tot kunstobject
Tijdens zijn studie klassieke piano aan het Conservatorium in Den Haag bezocht Tim Várdy regelmatig het North Sea Jazz Festival. Daar kwam hij op het idee voor een lichtgewicht krukje van karton. Met de hulp van industriële ontwerpers ontwikkelde Várdy de FestivalChair, een internationaal gepatenteerd ontwerp dat in korte tijd uitgroeide tot een waar kunstobject. Inmiddels wordt het populaire krukje verkocht bij gerenommeerde musea, zoals het Van Gogh Museum in Amsterdam en Galeries Lafayette in Parijs.
Op Wonenonline.nl vind je nog veel meer unieke meubels en accessoires voor je interieur.