maandag 13 oktober 2014

Woontrends najaar 2014


De zomer is voorbij en steeds meer gaan we terug naar binnen, onze huizen in. Lekker op de hoekbank onder een dekentje of tafelen met mooie kaarsen aan. Inspiratie is overal. En waarom zou je nog alle meubelboulevards afgaan als je thuis op je computer of tablet heel veel inspiratie kunt opdoen en meubels en accessoires kunt bekijken en bestellen? In deze blog vind je een paar van dé woontrends van dit najaar op een rijtje. A366R35·3K

Letters en cijfers
Decoratie met oversized letters of cijfers van hout is hip. Deze trend begon met simpele houten letters, maar inmiddels zijn er grote wandrekken in lettervormen en meubels met bedrukte teksten. Van houten kasten tot gestoffeerde poefs. Letters geven je interieur een persoonlijke touch en passen in elke woonstijl. Meubels met bedrukking sluiten aan bij de industriële, vintage interieurtrend.

A464L05·3K
Wit met hout
De Scandinavische woonstijl is al een tijd in opkomst. Dat zie je terug in een groeiend aantal meubels waarbij wit en hout worden gecombineerd. Neem bijvoorbeeld: stoelen met witte zitting en houten poten, lampen met witte kap en houten basis en salontafels met wit frame en ruw houten blad. De combinatie van wit en hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling, het staat stijlvol en geeft het meubel net wat meer karakter. En nee, je huis hoeft niet helemaal wit te zijn, want hout en wit combineren goed met alle kleuren en materialen.

rotan_stoel_laforma_akit

Modern rotan
Rotan klinkt ouderwets, maar gelukkig maakt het zijn opmars met vernieuwende ontwerpen. De natuurlijke uitstraling van riet en bamboe past goed in de huidige tijd, waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan duurzaamheid en authenticiteit. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk eens wat foto’s en je zult zien dat rotan echt niet meer zo suf is als je denkt!


gerecycled-houten_krukje_laforma_flame
Gerecyclede materialen

Hergebruik van materiaal is milieuvriendelijk en het ziet er vaak creatief en speels uit. Hout krijgt vaak meer karakter in de loop van de tijd en er hoeft geen nieuwe boom te worden omgehakt. Wil je toch graag nieuw materiaal, maar wel de vintage uitstraling? Er zijn veel meubels die zo worden bewerkt dat dat het een oude look en feel heeft, maar stiekem gewoon nieuw is.

Het merk LaForma speelt in op deze trends en biedt een breed assortiment. Dit merk is verkrijgbaar bij Onlinedesignmeubel