donderdag 27 februari 2014

Ruijch - Deens design in een oer Hollands jasje

Wit en minimal. Twee kenmerken van Deens design. Merken als Muuto en HAY zijn de top merken van dit moment. De strakke houten meubels, vaak stijlvol gecombineerd met metaal zijn niet aan te slepen. De aangename prijzen hebben hier vast ook mee te maken. Een stukje echt Deens design heb je namelijk al voor een paar tientjes in huis. Voor mooie strakke dressoirs, opbergkasten en salontafels hoef je echter niet perse de grens over.

Ruijch-3

Het Nederlandse merk Ruijch heeft een mooie collectie, gewoon ontworpen in Den Bosch. Opvallend zijn de mat witte meubels met blank houten poten uit de Retro collectie.

Ruijch-1

De modellen hebben een a-symmetrische indeling zoals 50 jaar geleden de norm was. Het eindresultaat is een bijzondere collectie met een moderne Deens design-achtige look en een zweempje 60's.

Ruijch-2

Zowel Muuto, HAY en Ruijch zijn te bestellen bij MisterDesign.nl

Frituren zonder vet of olie

Al jarenlang zijn we met z’n allen op zoek naar een manier om ons eetpatroon aan te passen en zo de kilo’s eraf te zien vliegen. Maar de verleiding van dat lekkere patatje en die heerlijke reep chocolade winnen het toch wel erg vaak van de wil om af te vallen. ‘Ik ben nu zo goed bezig geweest, ik heb wel een stukje of bakje verdiend’ is één van de meestvoorkomende gedachtes. Met de innovatieve Jet Fryer frituurpan is er nu een keukenapparaat op de markt waarmee u gezonde patat bakt en u zich niet meer schuldig hoeft te voelen als u eens stiekem een patatje heeft gegeten.

jet-fryer-friteuse-3

Jet Fryer
Het klinkt erg mooi in de oren. Ongegeneerd een patatje naar binnen werken, zonder dat u er van aan zult komen. Maar met de Jet Fryer friteuse is dit echt mogelijk. Dat komt omdat u bij de Jet Fryer geen gebruik maakt van overbodige vetten en olieën, wat bij conventionele friteuses wel het geval is.

jet-fryer

Rapid Air Vortex Technologie
De Jet Fryer bakt uw patat of andere ingrediënten met behulp van de vernieuwende Rapid Air Vortex Technologie. Hierdoor wordt er warme lucht door de pan gecirculeerd en wordt uw gerecht gelijkmatig en krokant gebakken. Zowel frituren, braden, grillen als roosteren is voor de Jet Fryer een peulenschil.
Dankzij het draaiende snackmandje wordt de warmte rondom uw gehele gerecht verdeeld en zullen er geen ongebakken delen bestaan.

jet-fryer2

Bakken, grillen, frituren, roosteren
Met de Jet Fryer kunt u niet alleen patat bakken. Ook uw favoriete snacks, kip, vis, groentes en fruit bereidt in de Jet Fryer. Om u te voorzien van de nodige inspiratie ontvangt een boekje met verschillende recepten voor de Jet Fryer.

Door de veelzijdigheid van de Jet Fryer kunt u hem dus bij meerdere bereidingen gebruiken. U zult hem dus niet maar één keer per week, op patat-dag, gebruiken, maar gedurende de hele week zal de Jet Fryer u helpen in de keuken.

jet-fryer3

Behoud smaak, geur en sappen
Voor welke manier van bereiden u ook kiest, uw gerecht wordt knapperig aan de buitenkant maar blijft heerlijk sappig, geurig en smaakvol aan de binnenkant. Dit komt doordat de Rapid Air technologie uw gerecht langzaamaan gaart. Zo blijft bijvoorbeeld uw kip lekker sappig, maar is hij toch mooi krokant gebakken aan de buitenkant.

Vetvrij frituren
Doordat u geen vet zult gebruiken bij het bereiden van bijvoorbeeld uw patat neemt het vetgehalte in patat met wel 80% af. Een patatje op zijn tijd is dus helemaal niet meer zo slecht en kan eigenlijk best gezond zijn.

Daarnaast komen er doordat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van vet of olie, veel minder muffe, vette geurtjes vrij. Uw huis ruikt dus niet de hele avond nog naar frituurvet, het zal gewoon fris blijven ruiken.

Eenvoudig in gebruik
Naast dat de Jet Fryer gezonde patat bakt, uw kip perfect grillt en groenten moeiteloos roostert is hij ook nog eens zeer eenvoudig in gebruik. Doe uw gerecht in de Jet Fryer, sluit de transparante deksel en draai de timerknop op de juiste tijd. De Jet Fryer is meteen warm en begint direct met het bereiden van uw gerecht. U heeft verder geen omkijken meer naar het bakken, de timer zal u vanzelf terugroepen.

Tevens is de Jet Fryer makkelijk schoon te maken in de vaatwasser. De friteusemand, binnenpan, handvat en de tang zijn allen vaatwasmachinebestendig en dus in no-time weer klaar voor de volgende klus.

Bekijk de Jet Fryer frituese en meer producten waarmee u kunt frituren zonder vet op: http://www.novisell.nl/frituren-zonder-vet-met-vetvrije-friteuses

Uiteraard zult u niet door de Jet Fryer alleen automatisch kilo’s gaan verliezen, kilo’s verliezen begint namelijk met het veranderen van uw levensstijl. Hierbij helpt Jet Fryer u zeker, want u zult gezonder gaan eten dankzij de Jet Fryer en dus zal de eerste stap gezet worden. Het eerste stukje van uw levensstijl zal worden aangepakt, koken zonder overmatig gebruik van vet en olie!

maandag 24 februari 2014

Designed for Deconstruction

Elvis & Kresse, het Britse merk dat bekend werd door zijn accessoires gemaakt van gebruikte brandslangen, heeft een nieuwe en unieke lijn ontwikkeld: Designed for Deconstruction. De nieuwe lijn maakt gebruik van rest-leer van de beste Britse leerfabrikanten, waaronder het luxemerk Mulberry. Elvis & Kresse maakt van het overgebleven leer kleine, even grote stukjes, die in elkaar worden geschoven tot unieke, robuuste vloerkleden. De kleden, het eerste product in de lijn Designed for Deconstruction, kunnen worden besteld per m.2.

designed-for-deconstruction-1

De kleuren zijn cognac, zie boven, donkerbruin, marine-blauw en zwart (zie boven). Een combinatie van kleuren is ook mogelijk. De prijs per vierkante meter is 425 euro. Bestellen kan via caspar@fire-hose.nl.

designed-for-deconstruction-2

Firehose vertegenwoordigt naast het gerenommeerde upcycling merk Elvis &? Kresse ook onder meer www.palominoblackwing.nl, met de mooiste potloden en notebooks en de prachtige cashmere voetbalsjaals van www.savile-rogue.nl. Firehose blijft zoeken naar unieke merken die kwaliteit en originaliteit in zich verenigen en zich niet laten meten met de rest. Kortom, naar Outstanding Brands.

gratis woonbrochures-3

zondag 23 februari 2014

Wakker worden in kunstwerk op hoog niveau

‘Climb in the back with your head in the clouds; And you're gone’ – John Lennons tekst in de Beatles’ hit ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ wordt werkelijkheid in het kunstproject Lucy in the Sky. Slapen in een Auping Essential boven op een oude vultrechter in het Havenkwartier in Deventer. Een bijzondere nacht die nog jaren later inspirerend werkt.

auping4

Een slaapkamer waar je kunt ontsnappen aan alle drukte, op een inspirerende locatie met uitzicht op het Havenkwartier van Deventer. Het kunstproject Lucy in the Sky maakt dit mogelijk. Vanaf deze week staat de Auping Essential in de eerste Lucy in the Sky in Nederland, de Lucy Cube. Een bijzondere skyloft die zich onderscheidt als een kunstwerk. Teruggetrokken, maar toch omgeven door een stedelijk werkgebied kunnen gasten zich vanuit een luxe witte Essential laten inspireren door de omgeving. De Lucy Cube is van alle gemakken voorzien, met boven op de cube een dakterras dat 360 graden uitzicht biedt.

auping1


Auping voegt met de Essential een duurzaam designbed aan het ontwerp toe, dat de essentie van slapen belichaamt en een must-have in de slaapkamer is. De Essential is bovendien het eerste bed ter wereld dat volgens het Cradle to Cradle principe is geproduceerd. Voor het project Lucy in the Sky kregen vier teams van architecten en kunstenaars de opdracht om een één-kamerhotel te ontwerpen waarin kunst en architectuur samenkomen. Naast de Lucy Cube volgen in de zomer nog twee ontwerpen: de Lucy Power en de Lucy Galaxy. Alle Lucy’s krijgen een plek boven op bestaande gebouwen in het Havenkwartier van Deventer.

auping3

Geïnspireerd wakker worden
“De Essential past perfect in een kunstwerk van Lucy in the Sky,” zegt Margriet van Zijl, Directeur Marketing & Innovatie van Koninklijke Auping. Zoals de Lucy Cube alle basisfuncties van een woonvertrek bezit, komen in de Essential alle essentiële waarden van slapen samen. “De hotelgasten kunnen genieten van een fijne nachtrust en worden geïnspireerd door de bijzondere omgeving die Deventer biedt,” aldus Van Zijl. Auping is al vanaf een vroeg stadium betrokken bij het project, de samenwerking met Auping in Deventer lijkt meer dan logisch. Johannes Auping is in 1888 in Deventer begonnen en na 126 jaar is de beddenfabrikant nog steeds in deze Hanzestad gevestigd.
auping3

De Lucy Cube is een witte, compacte kubus waar de strak vormgegeven Essential goed in past. De skyloft is een ontwerp van kunstenaar Rob Sweere en MuldersvandenBerk Architecten.

Een gezellige TUIN is elke dag hét vakantiegevoel!

Met de zomer in aantocht begint het bij veel mensen weer te kriebelen om lekker buiten te zijn. De tuin is als een openlucht woonruimte om van te genieten met familie en vrienden. Bepaal zelf de sfeer van het buitenleven met de nieuwe tuintrends van Kwantum. Geraffineerde accenten met rustige pasteltinten of juist extra opvallende kleuren? De tuindecoraties van Kwantum maken het gezellig en laten zien dat genieten van het buitenleven voor weinig geld mogelijk is.

kwantum-tuintrends-zomer-2014

Duurzaam buiten zitten in je eigen stukje natuur
En aan de natuur is gedacht, want alle hardhouten tuinmeubelen van Kwantum zijn gemaakt van 100% goed hout! Het FSC-keurmerk staat ondermeer garant voor een verantwoord bosbeheer en zorgt voor een balans tussen mens en natuur. Een verantwoorde keuze dus en bovendien volgt de nieuwe collectie tuinmeubelen de laatste trends en is geschikt voor ieders budget!
www.kwantum.nl

gratis woonbrochures-3

zaterdag 22 februari 2014

Balvi Arrow Lamp

Deze stoere Arrow tafellamp van Balvi is een stoere en opvallende sfeermaker in uw interieur!

Balvi-Arrow-Tafellamp1

De lamp is op verschillende manieren te plaatsen. Dit betekent dat u kunt spelen in de ruimte met de lamp. Gebruik de lamp bijvoorbeeld om een bepaald item in uw interieur in de spotlight te zetten. De lamp is daarnaast een leuk item om de studeerkamer, het kantoor of de kinderkamer mee op te fleuren!

Balvi-Arrow-Tafellamp2
De lamp is vervaardigd uit acryl. De stroomkaber is 235 cm lang. Let op! De lamp wordt geleverd zonder lichtbron!

gratis woonbrochures-3

Noviteiten freistil 2014

Freistil is op zoek gegaan naar het ultieme thuisgevoel. Daarbij stuitte ze op de kleine weverij Wittek in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Wat er zo bijzonder is aan deze weverij? De mensen die er werken, verwerken het thuisgevoel in de liefdevol geweven stoffen – elke dag weer. Je hoeft de stoffen alleen even te zien en kort aan te raken en je wordt meteen betoverd door de schoonheid en voelt direct de liefde voor het traditionele handwerk.

rof-benz-freisti 

Tijdens het struinen tussen de voorraad stoffen uit het meer dan 40-jarige bestaan van de weverij, ontdekte het team van freistil een kleine schat: traditionele, door de voormalige dorpswever ontwikkelde patronen die herinneren aan kostbare borduurwerken – een vondst die ons bijzonder fascineerde. Voor freistil hebben wij uit de ruime keuze aan stoffen een kleine, fraaie selectie samengesteld, die volgens ons het ultieme thuisgevoel overbrengt. De stoffen zijn overduidelijk met hart en ziel bewerkt en zitten vol emotie. Dit gevoel weet iedereen te bereiken.

De stoffen staan prachtig op kussens – voor dat knusse thuisgevoel. Je kunt er echter ook voor kiezen om je lievelingsmeubelstuk van freistil volledig met de stoffen te laten bekleden. Helemaal volgens ons freistil-motto: "Ik geef mijn wereld vorm, zoals ik graag wil".

gratis woonbrochures-3

vrijdag 21 februari 2014

Zuiver Led It Be Tafellamp

De Led it Be van Zuiver is de perfecte bureaulamp in uw werkkamer.

Zuiver-Led-It-Be-Tafellamp3

De LED lamp verspreid namelijk een aangenaam leeslicht. Zo creëert u met een comfortabele stoel, een mooi bureau en deze mooie lamp de perfecte setting om uw werkzaamheden lekker vlot af te ronden.Zuiver-Led-It-Be-Tafellamp1

De lamp is gemaakt van hout en heeft een grijze basis en een hip rood snoer. Deze lamp wordt geleverd inclusief lichtbron.

Zuiver-Led-It-Be-Tafellamp2

gratis woonbrochures-3

Dutch design met Scandinavische sfeer

Met het licht prikkelende ‘Fifty shades of Nordic light’ opende bert plantagie op de meubelbeurs in Keulen het nieuwe meubeljaar. De vele nieuwe producten zijn overgoten met een Scandinavische look & feel: lichte houtkleuren en frisse pasteltinten. Een sfeer die het volgens trendsetters helemaal gaat maken dit jaar. Maak kennis met de nieuwe kuipstoeltjes en (draai)fauteuils, een extra lange tafel en de kekke kastjes met leer. bert plantagie smaakt naar méér.  

bert-plantagie-1

Draaien maar!

Nieuw bij bert plantagie zijn de draaifauteuils Ears en Bolero. Zoals de naam al aangeeft, heeft de Ears twee markante oren die naar eigen idee in dezelfde, een ton-sûr-ton of leuke contrastkleur gestoffeerd kunnen worden.

bert-plantagie-5

Met de fauteuil Bolero wordt de Duo/Tango familie vervolmaakt. Naar keuze in de voor deze familie kenmerkende duo stoffering, of in uni. Zowel de Bolero als de Ears combineren een zeer comfortabele zit en mooie draaivoet met een aantrekkelijke prijsstelling. Lekker zitten met een twist.

bert-plantagie-2

 

Industriële tafel

Alef is een tafel met een stoer roestvrijstalen onderstel en een dikke, opvallende moer. Het blad is uitgevoerd in een bijzondere Dark Coffee kleur met een vleugje wit. Voor een stoere, industriële look. Liever minder robuust? Kies dan voor een onderstel in een van de vele RAL-kleuren en laat de moer weg.

bert-plantagie-6

Standaard is de Alef tot maar liefst 3,5 meter verkrijgbaar. Een lange tafel met veel verschillende gezichten.

bert-plantagie-7

 

Lowboard met leer

Ook nieuw: dressoir en lowboard Alba; in diverse maten en kleuren (hoogglans en zijdeglans). Kek vrijstaand op hun strakke pootjes en – heel origineel – voorzien van een subtiele zichtlijn van echt leder. Zowel de kleur van het leder als de kleur van de pootjes zijn naar eigen smaak in te vullen.

bert-plantagie-4

Tip: het lowboard Alba kan ook aan de muur gehangen worden, dus zonder pootjes.

bert-plantagie-3

Patent op lekker zitten

Met de stoel Axis haalt bert plantagie het patent op lekker zitten in huis. Het slanke kuipje van de Axis is te stofferen in iedere mogelijke leder- of stofkleur en de zachte welvingen zorgen voor een ongeëvenaard zitcomfort. Het frame is er standaard in sjiek glans-chroom, maar kan volgens de laatste trends ook in een RAL-kleur uitgevoerd worden; van knal tot pastel. Axis is zowel met als zonder arm leverbaar en ook nog stapelbaar.

Vraag de gratis brochure van bert plantagie aan in onze brochureservice

donderdag 20 februari 2014

Dutch Design Chair Kruk - Retro

Door zijn unieke vormgeving en innovatieve constructie zijn de mogelijkheden van dit duurzame krukje eindeloos. De Dutch Design Chair Retro dient als krukje, nachtkastje of bijzettafeltje.

Dutch-Design-Chair-Kruk---Retro4

Dankzij de 'Retro look' met vrolijke gekleurde accenten haalt u echt een toevoeging voor uw interieur in huis. Het krukje heeft een originele verpakking waardoor het erg leuk is om aan iemand cadeau te geven.

Dutch-Design-Chair-Kruk---Retro2

De Dutch Design Chair is gemaakt van karton en is op een ingenieuze wijze in elkaar gevouwen waardoor het geschikt is voor een gewicht tot wel 200 kg. De krukjes zijn FSC-gecertificeerd waaruit blijkt dat het karton afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Dutch-Design-Chair-Kruk---Retro1

Alle krukjes hebben iets te maken met de wereld of de natuur. Ieder design brengt een andere sfeer met zich mee zodat u altijd een krukje kunt vinden dat bij uw interieur past.

Dutch-Design-Chair-Kruk---Retro3

Balvi My Laundry Wastas

Tipten we je gisteren over de leuke Balvi wasknijper opberger, willen we je deze leuke Balvi wastas natuurlijk ook niet onthouden

balvi-waszak

Deze leuke wastas van Balvi is een handig item in het huishouden! De wastas is gemaakt van polyester en heeft een print van een wasmachine. Het materiaal van de wastas is stevig, waardoor deze ook prima als tweede wasmand gebruikt kan worden.

Kortom, deze wastas van Balvi onmisbaar in het huishouden. Het is een item dat functioneel is, maar tegelijkertijd ook een leuke uitstraling heeft!

gratis woonbrochures-3

woensdag 19 februari 2014

Grappig en handig de Balvi Wasknijper Opbergbox

Op zoek naar een opbergbox voor wasknijpers die er ook nog eens leuk uit ziet? Dit leuke opbergboxje van Balvi is een stijlvolle opberger die helemaal past bij de was doen!

balvi-wasknijper-opbergbox

Balvi is sinds 1965 importeur van bruikbare, tijdloze en verrassende producten. Door de jarenlange ervaring en een eigen designteam, brengt Balvi elk half jaar weer een verfrissende nieuwe collectie.

De BuzziMilk brengt het nostalgische platteland naar het werk

Ook al wonen we met z’n allen graag in de stad, we hebben ook heimwee naar verse koemelk en frisse velden. Ons interieur krijgt dan ook meer en meer een ruwe en groene look. BuzziSpace – dat de interieurtrends op de voet volgt – bedacht daarom de BuzziMilk: een fijn staaltje farmdesign!

buzzimilk-01

Ruw hout, veel groen en edele materialen in ons interieur; de eenvoudige, lekkere gerechten van grootmoeder op ons bord: het is niet toevallig dat ze vandaag terugkeren, nu we het steeds drukker hebben in onze overbevolkte steden. Alain Gilles – sterontwerper van BuzziSpace – bedacht daarom de BuzziMilk, een luxueuze designstool die doet denken aan de melkkrukjes die je vroeger op het plattenland vond. Daarmee biedt BuzziSpace een interieur-object voor op kantoor dat naadloos aansluit bij de huidige interieurtrend: farmdesign.

buzzimilk-02

Dat farmdesign perfect past bij onze kantoren van vandaag, behoeft geen betoog. De ‘verwoonkamering’ zet zich op het werk namelijk finaal door. Offices en anderecollaborative spaces zien er steeds meer uit als gezellige woonkamers, en de mensen die er werken, hebben nood aan elementen die de ruimte aankleden en karakter geven. We willen allemaal af van de saaie en louter functionele bureauruimtes waarmee we in het verleden om de oren werden geslagen.

buzzimilk-03

“De strikte tweedeling werk-vrije tijd zoals we die vroeger kenden, is ronduit voorbij-gestreefd”, weet Steve Symons, founder en owner van BuzziSpace. Het kantoor is vandaag een plek waar je hard werkt, maar waar je ook jezelf kunt ontplooien.
De werkplek moet dan ook veel menselijke behoeften invullen: sociaal contact, zingeving, persoonlijke ontwikkeling en tijdstructurering. En dat alles het liefst in een interessant vormgegeven setting.” Anno 2014 worden de krukjes een flexibel element op het bureau. Creëer een zithoek, compleet met klein tafeltje (de BuzziMilk zonder kussen) en krukjes in allerlei varianten. Op die manier is je kantoor op slag een flexwerkplek rijker.

buzzimilk-04

Comfort, inspiratie en welbehagen op kantoor
Alain Gilles wou met zijn design een inspirerend element ontwikkelen, dat doorgaans niet op kantoor terug te vinden
is. De BuzziMilk heeft bovendien – in tegenstelling tot zijn driepotige historische evenknie – vier poten voor een optimaal comfort. Ook het kussentje is een moderne toevoeging. De houten structuur kan op zichzelf staan als bijzettafel.

buzzimilk-05

De krukjes komen nog beter tot hun recht wanneer ze onderling worden ge-mix-n-matcht. Door verschillende houtsoorten en stoffen te gebruiken ontstaat een gevarieerd en stijlvol geheel. De BuzziMilk kan worden bekleed in BuzziFabric, BuzziRough of andere wollen materialen, BuzziTerra en BuzziTartan.

dinsdag 18 februari 2014

Leuk! Seletti Vege-table Snijplank

Deze Vege-table snijplank van Seletti heeft een origineel uiterlijk in de vorm van, de naam zegt het al, een groente.

seletti-snijplank-06

De snijplank heeft een vrolijk gekleurde rand wat de hem een extra bijzondere en leuke touch geeft. Gebruik deze snijplank om uw groente op te snijden, wanneer u klaar bent, op een prominente plaats in uw keuken. U zult zien hoe leuk dit in uw keuken staat!

seletti-snijplank-05

Seletti is een Italiaans merk, opgericht in 1964. Het heeft een enorme historie van visie en evolutie. Het bedrijf Seletti, opgericht door Romano en Maria Seletti voerde al meteen een hele duidelijke missie door het maken van de meest professionele, innovatieve en bovenal nieuwe producten.

seletti-snijplank-04seletti-snijplank-03seletti-snijplank-02seletti-snijplank-01

Al deze aspecten zijn in de loop van de tijd mee blijven vliegen met het razendsnelle tempo waarmee dit merk zich heeft ontwikkeld. Zo ook in deze nieuwe lijn van Seletti: creatieve, moderne en handige producten wat ons assortiment uitermate verrassend maakt!

gratis woonbrochures-3