vrijdag 23 januari 2015

FLEXA wint prestigieuze internationale design award

De FLEXA-kinderstoel blijft internationale lof krijgen voor het iconische design, de functionaliteit en de ergonomie. Als winnaar van de German Design Award 2015 is de kinderstoel van FLEXA in korte tijd een toonbeeld van kindermeubilair geworden.

De FLEXA-kinderstoel werd bekroond met de German Design Award 2015 vanwege het uitzonderlijke design dat peuters een veilige, stabiele en comfortabele zitplek biedt wanneer dat het meest nodig is – tijdens het eten.

De FLEXA-kinderstoel is onderdeel van de "FLEXA Baby"-collectie, die daarnaast bestaat uit een ledikant en een commode en die is ontworpen in samenwerking met de Deense ontwerper Hans Sandgren Jakobsen. Met de FLEXA-babycollectie heeft FLEXA zich, samen met het brede assortiment aan FLEXA-kindermeubilair, gepositioneerd als toonaangevend wereldwijd merk binnen de markt voor kindermeubilair. In 2013 won de FLEXA-kinderstoel ook al de befaamde Red Dot Design Award.

flexa-1De FLEXA-kinderstoel is bekroond vanwege de ergonomie, de functie en het moderne Scandinavische design. Volgens de jury draagt de FLEXA-kinderstoel bij aan een optimale eetsituatie voor peuters, waarbij goed zitcomfort een topprioriteit is als je je kind goede eetervaringen wilt meegeven.

We zijn heel trots dat onze kinderstoel opnieuw een design award heeft gewonnen. Het geeft aan dat we de spijker op z'n kop hebben geslagen met een design dat niet alleen is gericht op ergonomie en functionaliteit, maar dat ook nog eens mooi is om naar te kijken. De beste erkenning is echter dat onze klanten zo enthousiast zijn over onze kinderstoel. De introductie van de FLEXA Baby-collectie als nieuwe categorie was een schot in de roos. De collectie is een natuurlijke voortzetting van de designesthetiek van FLEXA", voegt FLEXA A/S CEO Carsten Dan Madsen toe.flexa-2

Design dat lang meegaat

De hele FLEXA Baby-collectie is ontworpen vanuit het idee dat alle producten moeten kunnen meegroeien met het kind. Elk onderdeel van de collectie kan worden getransformeerd en zo het kind volgen van de babyfase tot de schoolleeftijd. Als het kind groter wordt, monteer je er gewoon de afzonderlijk verkrijgbare korte poten aan, zodat de stoel wordt getransformeerd in een coole eettafelstoel of bureaustoel voor kinderen.

5-in-1 kinderstoel

De FLEXA-kinderstoel kan in 5 verschillende stappen worden aangepast. In een paar eenvoudige stappen kun je de hoogte van de stoel en van de voetensteun aanpassen, en zo nodig het eetblad en de veiligheidsbanden verwijderen om ze schoon te maken. Dankzij de unieke mogelijkheid om de hoogte aan te passen, zit het kind altijd in de optimale positie aan tafel. Het kind heeft precies de juiste beweegruimte en dankzij het ergonomische ontwerp zit het gemakkelijk totdat alle groente op is.

fkexa-3Veilig gemak

Met het verwijderbare eetblad wordt eten leuk. De opstaande rand voorkomt dat er eten op de grond rolt. Het blad is vaatwasserbestendig en kan dus gemakkelijk worden schoongemaakt.

Het FLEXA Baby-rugkussen is gemaakt van 100% satijnkatoen, is Oeko-Tex Klasse 1-gecertificeerd en kan op maximaal 40°C worden gewassen.

Lekker slapen met mooie dromen

Het FLEXA Baby-ledikant kan in 5 stappen worden omgebouwd van een wiegje naar een coole bedbank. De bodem kan gemakkelijk worden verhoogd en verlaagd en je kunt de 3 spijlen in het midden van het bed verwijderen zodat het kind zelf in en uit bed kan klimmen. Laat de spijlen overdag weg en zet ze er 's avonds weer in als je kind nog een veilige eigen ruimte nodig heeft. Later kun je de zijkanten van het bed verwijderen, en als het kind nog groter wordt, kun je het ledikant veranderen in een heerlijk kinderbed.

Bovendien kun je wieltjes kopen voor het ledikant. Daardoor is het bed gemakkelijker te gebruiken en te verplaatsen. Het beddengoed en de bedbumper zijn gemaakt van 100% satijnkatoen en zijn Oeko-Tex Klasse 1-gecertificeerd. De harmonische en zich herhalende patronen hebben een rustgevend effect op baby's en peuters. Wasbaar op maximaal 40°C.

Tijd om te verschonen

De commode van FLEXA is ook ontworpen vanuit het oogpunt van functionaliteit en duurzaamheid. Door het aankleedgedeelte te verwijderen kun je de commode veranderen in een tijdloze ladekast die overal in huis kan worden gebruikt. Naast een ladekast kun je ook kiezen voor een open boekenkast met planken of een kastmodule. Het bovenste aankleedgedeelte kan 90° worden gedraaid, een uniek ontwerpkenmerk waardoor je je kind zijlings of met de voeten naar je toe kunt neerleggen. Zo kun je je kind veilig en comfortabel verschonen.

Het FLEXA-aankleedkussen is gemaakt van 100% satijnkatoen. Het kussen is gecoat en kan met een natte doek worden schoongeveegd. Voor optimale hygiĆ«ne kun je de mat wassen op maximaal 40°C.

Wil je meer lezen over coole kinderkamer meubels kijk dan ook eens op Wonenonline.nl