donderdag 29 januari 2015

Leolux Collectie 2015: vriendelijk design met kostbare verfijning

Design en kunst komen samen op de Leolux stand, tijdens de Internationale Meubelbeurs van Keulen (IMM 2015). Het is de wereld van Leolux ten voeten uit: kleurrijk, vriendelijk en geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. Maar het draait natuurlijk om de nieuwe collectie. De nieuwe Leolux modellen zijn uitgevoerd in afgewogen kleuren en voorzien van een verfijning die feilloos in alle modellen wordt doorgevoerd, van het kleinste tafeltje tot het grootste woonlandschap.

Kleurrijke natuur
Jane Worthington verzorgde de kunst die zo kenmerkend is voor de wereld van Leolux. Ze schilderde een triptiek, drie bij elkaar aansluitende doeken, met de natuur als centraal thema. We herkennen een jonge vrouwenfiguur die als een godin uit de klassieke oudheid waakt over de natuur. Verder toont het werk meubelen en verscheidene kleine dieren die ook in haar eerdere werk voor Leolux figureerden. Het is het derde jaar op rij dat designer/kunstenaar JaneWorthington de schilderijen op de Leolux stand vervaardigt. Na de beurs worden ze ingezet om de Leolux wereld verder te verrijken, onder meer ter illustratie van folders en brochures.

leolux-paleta-03leolux-paleta-02leolux-paleta-01

Landschappen
Leolux maakt er al tachtig jaar furore mee: echte kwaliteitsproducten, op bestelling gemaakt door vakmensen in Nederland. Ook in 2015 stelt Leolux niet teleur. De toon in de sfeervolle IMM stand wordt gezet door de uitgestrekte landschappen van Paleta (design: Christian Werner). Ze stralen een en al luxueuze gastvrijheid uit, met stof-leercombinaties in zachte natuurtonen. Grote beklede zitbodems vormen de basis van het bankenprogramma, dat helemaal naar eigen inzicht kan worden ingekleurd. Met royale lage of verstelbare hoge kussens en sideboards in verscheidene maten. In plaats van de karakteristieke zachte ronde armleuningen kan er een eiken tafelblaadje worden geplaatst; een veilige plek voor een kop koffie of een glas wijn.
Leverbaar als vaste bank of als aanbouwserie met een groot aantal elementen, met hoge of lage rug en in elke bekleding. Prijzen: zie de productpagina op de Leolux website.

leolux-caruzzo

Handmatig vervaardigd
Al even luxueus als Paleta is Caruzzo (Frans Schrofer). Deze draaifauteuil heeft een hoge rug voor absolute privacy en ambachtelijke stoffeerdetails die ervoor zorgen dat Caruzzo een genot is om naar te kijken. De opvallende siernaad aan de achterzijde van de kuip wordt ambachtelijk geknoopt door de Leolux vakmensen. Veel aandacht is er besteed aan de ergonomie van de oorfauteuil en met het neigmechaniek bepaalt u zelf hoe actief of passief u zit.
Leverbaar als draai-neigfauteuil in elke bekleding. Prijzen: zie de productpagina op de Leolux website.

leolux-callaz

Speels dineren
Een kleurrijke aanvulling in het eetkamersegment van Leolux zijn de eetkamerstoeltjes Callas, net als de Caruzzo fauteuil een ontwerp van Frans Schrofer. De speelse stoeltjes lenen zich uitstekend voor expressieve keuzes. De bekleding aan de voor- en achterzijde en de kleur van de poten zijn per stoel afzonderlijk te bepalen. Leolux presenteert ze met een nieuwe eetkamertafel: Columna (Hugo de Ruiter). Een heel hoogwaardige tafel, waarbij het elegante tafelblad in massief hout door een centrale zuil wordt verbonden met de ronde voet. Zo biedt zelfs een tafel van bescheiden afmetingen enorm veel ruimte.
Opties en prijzen: zie de productpagina’s op de Leolux website.

leolux-ninfea

Handig
Omdat bij aangenaam zitten ook een mooie bijzettafel hoort, presenteert Leolux twee nieuwe keuzes: de flexibele Ninfea (Stephan Veit) biedt talloze kleuropties en drie ronde tafelblaadjes die draaien om een punt, dat de ontwerper net even uit het midden plaatste om de grootte van de tafel te laten variëren. Griffo (Scooter & Partners) is zo’n handige bijzetter waar Leolux patent op lijkt te hebben. Licht en dus gemakkelijk te verplaatsen, maar ook zeer kleurrijk want elke denkbare kleurcombinatie is leverbaar.
Opties en prijzen: zie de productpagina’s op de Leolux website.

Antonia-Adore-leolux

Tijdloos design
Met Antonia Adore toont Leolux een eigentijds en toch zeer toegankelijk gezicht. De vormen van deze bankenserie zijn vertrouwd stijlvol, de afwerking rijk en subtiel. Antonia Adore kent een groot aantal opties om het uiterlijk en comfort af te stemmen op de meest individuele wensen. De variant met het houten onderstel “Rico” (noten of eiken) heeft een rijke uitstraling die zonder meer tijdloos is. Design: Hugo de Ruiter.
Leverbaar als fauteuil, 2-, 2,5-, 3- en 3,5 zitsbank, als pouf en als element 2,5-zits met één arm en een zijde die eindigt in een poufdeel. Prijzen: zie de productpagina op de Leolux website.

leolux-julita

Elementair
De vriendelijke bank Julita is een ontwerp van Jan Armgardt. Deze meester-designer die al ruim vier decennia voor Leolux werkt, schetste deze bank met lijnen die direct aan de natuur zijn ontleend. Heel elementair en tijdloos, met zacht uitwaaierende armen en een
bekleding met sierlijke details. Ze verlenen Julita haar subtiliteit, maar de bank biedt ook geborgenheid door de hoge rug en het hoge comfort. Bijzonder detail zijn de gebogen houten poten die als boomtakken onder de zitting lijken te groeien.

Leverbaar als 2,5zits, 3-zits of pouf in elke bekleding. Prijzen: zie de productpagina op de Leolux website.

silene-leolux

Sprankelend
De door Thijs Smeets ontworpen comfortabele draaifauteuil Silene heeft een krachtige retro uitstraling. Door te variëren met de kleuren van de romp, het zitkussen, de draaivoet en de stiknaden kun je brutale combinaties maken. Maar uiteraard is een chique uni-uitvoering ook mogelijk. Voor extra comfort is er een bijpassende pouf.

Leverbaar als fauteuil in talloze bekledingscombinaties. Prijzen: zie de productpagina op de Leolux website. Let op: in Nederland wordt deze fauteuil op de markt gebracht door Pode (van Leolux) onder de naam Sparkle.


Voor meer woontrends 2015 kijk ook eens op Wonenonline.nl