donderdag 29 januari 2015

Nooit meer smoezelige deuren en kozijnen

De deur naar de keuken, naar de gang, of naar buiten. Allemaal worden ze na verloop van tijd grauw en vies rondom de deurklink. Vettigheid en vuil werken namelijk ongemerkt in op de lak van bijvoorbeeld deuren en kozijnen. Dit is niet te voorkomen, hoe goed u ook poetst. Tot nu. Sigma introduceert de volledig vernieuwde Sigma S2U Nova: een watergedragen, milieuvriendelijke binnenlak met LTA+ -technologie. Door de unieke combinatie van bindmiddelen is het houtwerk door de harde laklaag beter beschermd tegen krassen, slijtage en vettige vingers. Zo kan de vaak nauwelijks zichtbare viezigheid, zoals vettige vingerafdrukken, zich niet hechten aan het gelakte oppervlak. 'Daarnaast is de vernieuwde Sigma S2U Nova zeer kleurvast', legt Gerard van der Worp, Technical Manager Architectural Coatings van Sigma uit. 'Ook schildert Sigma S2U Nova zo makkelijk dat eigenlijk iedereen een prachtig resultaat kan bereiken.'
sigma1
In tegenstelling tot bij buitenlak zijn consumenten zich, bij een lak voor binnen, vaak minder bewust van het belang van de kwaliteit. Ten onrechte, want binnen wordt lakwerk door dagelijks gebruik minstens net zo snel lelijk of smoezelig. Sigma S2U Nova rekent af met dit probleem. Dat betekent: geen grauwe deuren meer, geen vieze kozijnen of vingerafdrukken die zich niet laten verwijderen. Een mooie strak geschilderde deur is en blijft mooi. De unieke combinatie van bindmiddelen (LTA+ ) zorgt voor een schild waardoor vetten en vuil de lak niet meer kunnen binnendringen. Bovendien heeft Sigma S2U Nova als bijkomend voordeel dat de kleur langer behouden blijft. De extreme harde lak is eenvoudig te reinigen, omdat vuil en vet zich niet meer aan het oppervlak kunnen hechten.
sigma2
De fijne verwerkbaarheid en verbeterde vloei van Sigma S2U Nova zorgt voor een mooi egaal gelakt eindresultaat. De dikte van de laklaag is met factor zeven vergroot, waardoor de nieuwe lak beter dekt. Volgens Van der Worp is deze combinatie van eigenschappen uniek voor een watergedragen lak. 'Door de dikkere laklaag, die veel langer mooi blijft, hoef je de deuren en kozijnen ook minder vaak te schilderen.’ Sigma S2U Nova lak is verkrijgbaar in een veelheid van kleuren in de Sigma verfspeciaalzaken. Kijk op www.sigma.nl voor een verkooppunt in de buurt.