donderdag 12 februari 2015

Axor Starck V bekroond!

Twee felbegeerde design-awards voor de spectaculaire

Axor Starck V wastafelmengkraan met draaikolk

Axor, het designermerk van douche- en kranenspecialist Hansgrohe, heeft in januari twee prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen: de Interior Innovation Award – ‘Best of Best 2015’ en de Wallpaper* Design Award 2015.

Best of Best 2015: Axor Starck V by Philippe Starck

Tijdens de openingsviering van de beurs IMM in Keulen mocht Philippe Grohe, Brandmanager Axor, de prestigieuze Interior Innovation Award – Best of Best 2015 in ontvangst nemen voor de Axor Starck V wastafelmengkraan. De Interior Innovation Award is opgericht in 2002 door de IMM Cologne en de German Design Council. Het is één van de belangrijkste design awards in de meubel- en interieurdesign industrie en wordt uitgereikt aan de meest innovatieve designs in diverse productcategorieën.

axor-starck-v-1

De spectaculaire Axor Starck V wastafelkraan is een wereldprimeur: de kraan heeft een transparant glazen uitloop en laat in werking een fascinerende vortex – draaikolk – ontstaan, wat zorgt voor een intensieve waterbeleving bij de wastafel. Philippe Grohe, brandmanager Axor en kleinzoon van bedrijfsoprichter Hans Grohe: “Het fenomeen draaikolk (vortex) fascineert mijn vader Klaus Grohe al vele jaren. Zijn idee, water door een draaikolk tastbaar maken, was doorslaggevend voor de ontwikkeling van deze kraan. In onze langjarige vriend en designpartner Philippe Starck hebben we een partner gevonden die een unieke vorm voor de draaikolk gecreëerd heeft.”

Wallpaper* Design Award 2015

Behalve de “Interior Design Award – ‘Best of Best’ 2015”, mocht Philippe Grohe voor Axor Starck V nóg een toonaangevende prijs in ontvangst nemen: de felbegeerde Wallpaper* Design Award 2015. De Wallpaper* Design Awards behoren tot de meest leidende mediaprijzen in de designindustrie en worden jaarlijks uitgereikt door een geselecteerd jurypanel die de top van de architectuur, design en fashionindustrie vertegenwoordigen. Merken kunnen zich niet zelf opgeven, ze moeten genomineerd worden.

axor-starck-v-2

Philippe Grohe is zeer vereerd met de toekenning van beide prestigieuze prijzen: “Axor Starck V is het resultaat van de succesvolle combinatie van hoogwaardige expertise op het gebied van water en productdesign en jarenlange ervaring in badkamerplanning en -design. Met zowel de Interior Innovation Award – Best of Best en de Wallpaper* Design Award bevestigen beide gerenommeerde jury’s onze innovatieve prestaties en eren ons designproces.”   
Voor meer badkamerkranen inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl