vrijdag 20 februari 2015

De industriële lamp terug in Nederland met FOIR.nl

De industriële lampen zijn weer terug in Nederland! Ook de groene emaillen

lampenkamp, een designklassieker uit Groot-Brittannië. Oorspronkelijk werden deze

lampen gebruikt in fabrieken en werkplaatsen uit de Victoriaanse tijd. En nu zijn deze dus ook te krijgen voor bij u thuis. Een jonge ondernemer uit Leidschendam-Voorburg begon ermee als hobby en heeft inmiddels een kleine 200 producten via FOIR.nl.

industrielamp-foir-1

‘Al onze emaillen industriële lampenkappen worden op traditionele wijze gemaakt van gesponnen staal met een slijtvaste gebakken emaillen laag’, vertelt Joris Tijsen enthousiast. Hij begon al op z’n vijftiende met ondernemen. ‘De lampen worden niet in massaproductie gemaakt, waardoor geen lamp hetzelfde is. Je haalt dus een unieke industriële lamp in huis!

Voordeel van het emaille is dat het heel glad, kleurvast, onbrandbaar en duurzaam is. Emaille is makkelijk schoon te maken en goed bestand tegen chemische stoffen. Ideaal voor in de keuken, maar ook in bars en restaurants bijvoorbeeld.’ Tijsen heeft ook leuke  interieurideeën, die terug te vinden zijn op de Pinterest-pagina van FOIR.nl.

industrielamp-foir-2

Je eigen lamp

Je kunt je hele eigen lamp samenstellen. Dat is de kracht van FOIR.nl. Er zijn verschillende soorten lampenkappen, kabels, ophanghaken en rozetten. ‘De lampen zijn ook los – dus zonder kap – prima te gebruiken. Vooral in keukens of op beurzen geeft dat een bijzonder leuk effect’, vertelt Tijsen.

Industriële look

‘Natuurlijk zitten we ook op het gebied van duurzaamheid niet stil. We hebben lampen van 4W en 7W, en laatstgenoemde geeft bijvoorbeeld evenveel licht als een 60W gloeilamp. En ze zijn ook nog leuk om te zien, door de bijzondere vorm van de lichtspiraal die je door het glas heen ziet. Als je die aan een stoere ketting, gevlochten kabel of een zogenoemd strijkijzersnoer hangt, is je industriële look compleet.’

Trendy en duurzaam

‘FOIR.nl is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby’, vertelt Tijsen. ‘Ik ben dan ook heel enthousiast over deze lampen en geef mensen graag advies. Alle onderdelen zijn handig verpakt zodat je er zo mee aan de slag kunt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de lampen echt lang meegaan en dat we leuke energiezuinige lampen in het assortiment hebben. Trendy en duurzaam gaan zo hand in hand.