maandag 16 februari 2015

SENSO levert vloeren voor uniek ‘smart’ woonhuis ontworpen door UN Studio

Het beroemde architectenbureau UN Studio tekende voor het ontwerp van dit bijzondere woonhuis, The W.I.N.D house, gelegen in een Noord Hollands polderlandschap. Het huis wordt gekenmerkt door een zeer bijzonder en uitgekiend ontwerp dat maximaal profiteert van het weidse uitzicht en waarbinnen de verschillende functies naadloos in elkaar overlopen. Door het hele huis, dat een gebruiksoppervlakte heeft van bijna 500m2, ligt dan ook een stijlvolle én naadloze gietvloer van SENSO.

senso-gietvloeren-3

UN Studio, het bureau van architect Ben van Berkel en onder meer bekend van de Erasmusbrug in Rotterdam en het Mercedes Benzmuseum in Stuttgart, ging bij het ontwerp uit van een woonhuis waarbinnen de diverse ruimtes ieder hun eigen functie kregen, maar waarbij openheid en zichtlijnen in tact bleven. Om ervoor te zorgen dat er sprake was van een zo groot mogelijke eenheid met zo min mogelijk onderbrekingen, werd SENSO aangetrokken. SENSO, in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols, levert naadloze gietvloeren en wandoplossingen en was hierdoor de ideale partner. In dit huis is gekozen voor een vloer in een ingetogen kleur die voor een subtiel contrast met de hardhouten schil van het huis zorgt. Het vele licht dat van verschillende kanten het huis binnenkomt heeft vrij spel op de matglanzende vloer wat bijdraagt aan het open maar tegelijkertijd warme karakter van het huis.

senso-gietvloeren-2

Het huis is voorzien van een uitgebreid scala aan domotica-oplossingen. Zonnepanelen, mechanische installaties, verlichting, zonwering en verwarming kunnen op eenvoudige manier worden bediend vanaf een paneel in de zitkamer. Ook zijn diverse oplossingen toegepast die warmte- en energiebesparend werken. Zo is bijvoorbeeld de gehele vloer voorzien van vloerverwarming. Vloerverwarming onder een SENSO gietvloer is  extra energiebesparend omdat het materiaal vrij dun is. Het geeft de warmte van de vloerverwarmingselementen makkelijk door waardoor een lagere temperatuur toch al snel voldoende is. Bovendien is een SENSO gietvloer de enige gietvloer ter wereld waarin biopolymeren van natuurlijke olie worden gebruikt. Anders dan aardolie, dat in gietvloeren van andere producenten wordt toegepast, hebben biopolymeren een natuurlijke basis die niet concurreert met de voedselketen

senso-gietvloeren-1senso-gietvloeren-5

David Bols, samen met broer Daniel oprichter en eigenaar van SENSO: “Wij hebben in de tien jaar dat we bestaan al met veel grote namen uit de wereld van de (interieur)architectuur mogen werken. Maar dat we nu de vloeren hebben mogen leveren in een ontwerp van UN Studio is voor ons extra bijzonder. De eenheid in het huis en de diverse slimme oplossingen sluiten naadloos aan bij onze filosofie ‘Think United’. In dit ontwerp komen de diverse elementen en duurzame ontwerpkeuzes als vanzelf samen in een geheel waar wij met trots aan hebben bijgedragen!”.

Voor meer gietvloeren inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl

Foto credits: Interieur: Inga Powilleit. Exterieur: Fedde de Weert

senso-gietvloeren-4