zaterdag 7 februari 2015

Wicked light by Esmé

ANNY& heeft samen met Esmé Hofman de ‘wicked light’ ontworpen. Samen hebben we een techniek gevonden die een mooie combinatie van open en dicht geeft. Op deze manier maken licht en schaduw een prachtig patroon!
De combinatie van het traditionele vlechtwerk en de moderne vorm geeft een spannend nieuw product.

wicked-light-by-esme

HOE WORDT HET GEMAAKT

De designers van ANNY& kunnen goed ontwerpen. Onze ambachts-mensen zijn héél goed in het maken. Samen maken we prachtige en eigenzinnige woonaccessoires! Gebaseerd op oude ambachten, maar in een fris, nieuw jasje gestoken. Allemaal met de hand en met plezier gemaakt, zodat ze een leven (of nog langer!) mee gaan.

Esmé is een van de weinige professionele vlechters ter wereld. Toen ze de eerste keer een mand vlocht was ze al snel verkocht! Daarom heeft ze zich verdiept en geschoold in dit ambacht.

Esmé is zich erg bewust dat het vlechtambacht een nieuwe impuls nodig heeft voor de toekomst en draagt daar graag aan bij. Door samenwerking met anderen zoals ANNY&, nieuwe materiaalcombi-naties en techniekenonderzoek probeert ze zo het ambacht te innoveren en te behouden.

wicked-light-by-esme-1

Voor het vlechten gebruikt Esmé vaak een mal, waar omheen gevlochten kan worden. Ze moet eerst berekenen hoeveel staken er nodig zijn voor het ontwerp. Dan moeten de staken bewerkt worden (schaven en eventueel verven) en daarna kan ze gaan vlechten.

De lamp is gevlochten met schenen van wilgen en verkrijgbaar in één maat.

Omdat al onze producten helemaal met de hand worden gemaakt, is de levertijd 6-8 weken!

Voor meer interieur inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl