woensdag 25 maart 2015

IKEA opent een POP-UP STORE in Amsterdam

Home is where the art is. Daarom brengt IKEA kunst naar je toe met de Art Event 2015 Street Art limited collectie: 12 kunstwerken van straatartiesten van over de hele wereld. De posters zijn vanaf april verkrijgbaar in alle winkels en in de webwinkel, maar vanaf vrijdag 27 maart al in een speciale POP-UP STORE aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Van vrijdag tot en met zondag kan iedereen de kunstcollectie hier als allereerste bekijken en bemachtigen. Benieuwd naar de collectie? In een video in samenwerking met LifeHunters is te zien hoe nietsvermoedende bezoekers van het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem reageren als er een kunstwerk uit deze collectie tussen de andere schilderijen hangt. De video is binnen 2 dagen al meer dan 2 miljoen keer bekeken en gaat de hele wereld over.

01_PH124392

Voor de collectie heeft IKEA haar krachten gebundeld met 12 gevestigde en opkomende namen uit de street art wereld: van New York graffiti artist John Crash Matos tot kunstenaar Erosie uit Nederland. “Met de Art Event 2015 Street Art limited collectie willen we kunst bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen, want wij vinden dat kunst thuishoort bij mensen thuis. Daarnaast geven we deze getalenteerde artiesten een wereldwijd podium”, vertelt Niclas Karlsson, Sales Manager IKEA Nederland. “De posters zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar en we verwachten dat ze straks de winkels uitvliegen. Op=op dus!”

03_PH124378

POP-UP STORE

De IKEA POP-UP STORE is van vrijdag 27 t/m zondag 29 maart geopend voor het grote publiek. Aan de Utrechtsestraat 105 kunnen bezoekers de collectie niet alleen bekijken en hun eigen kunstwerk bemachtigen, maar ook alles ontdekken over de straatkunstenaars en de wijze waarop hun kunstwerken tot stand zijn gekomen. Daarnaast nodigt IKEA alle bezoekers uit om samen een creatieve bijdrage leveren aan een Street Art work in progress. Liefhebbers kunnen alvast een kijkje nemen op de speciale Facebook eventpagina die is aangemaakt.

Openingstijden

Vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur

Zaterdag en zondag: 11.00 tot 18.00 uur

02_PH124640

IKEA in Museum Arnhem

Hoe reageren nietsvermoedende bezoekers van het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem als er een kunstwerk van street artists NEVERCREW uit de Art Event 2015 Street Art limited collectie van IKEA tussen de andere schilderijen hangt? De mannen van LifeHunters gingen op onderzoek uit. Het kunstwerk van de fictieve kunstenaar Ike Andrews valt zeer in de smaak bij kunstliefhebbers. Bekijk in deze video hoe zij reageren als blijkt dat het gaat om een poster uit de Art Event 2015 Street Art limited collectie.

Voor meer ikea meubels en woonaccessoires kijk ook eens op Wonenonline.nl