donderdag 26 maart 2015

In hoogte verstelbaar wc-element van Viega bekroond met internationale designprijs

Het aantal inzendingen voor het felbegeerde iF Label voor onderscheidend design was dit jaar groot: de internationale jury moest maar liefst 5.000 inzendingen uit 53 landen beoordelen. Bij het productdesign in de categorie ‘Bathroom’ overtuigde het in hoogte verstelbare wc-element Viega Eco Plus.

Het in samenwerking met Artefakt Industriekultur (Darmstadt) ontwikkelde, in hoogte verstelbare wc-element, is een innovatieve oplossing voor levensloopbestendig wonen. Badkamerproducten die flexibiliteit en comfort voor bewoners van iedere leeftijd combineren, staan daarbij volop in de belangstelling. Bij het wc-element Eco Plus van Viega kan jong en oud met een eenvoudige druk op de knop de hoogte van de wc individueel instellen. Over een afstand tussen 40 en 48 centimeter kan de hoogte traploos worden aangepast. De hiervoor noodzakelijke techniek vereist geen elektriciteit en gaat volledig verborgen achter veiligheidsglas.

Viega_iF_design_award_01

iF Design Award

De iF Design Award staat al meer dan 60 jaar symbool voor onderscheidend design. Dit jaar beoordeelden 53 internationale designexperts uit vijf vakgebieden in totaal 5.000 inzendingen in 17 categorieën. De beoordelingscriteria variëren daarbij van innovatiegraad tot materiaalkeuze en functionaliteit. De winnaars zijn sinds eind februari te bewonderen met behulp van de iF design app (te downloaden via Apple App Store en Google Play Store) en worden daarnaast gepresenteerd tijdens de iF Design tentoonstelling in Hamburg.

Voor meer badkamer inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl