zondag 12 april 2015

LIFE IS GREAT op avontuur

LIFE IS GREAT, de modulaire vuur-en-fun tafel van ontwerpster Louise Cohen gaat op reis. Elke maand staat de tafel in een andere tuin of op een ander (dak)terras. Wie als volgende een maandje op deze bijzondere tafel gaat passen, wordt bepaald door het laatste logeeradres. Enige voorwaarde is dat de multifunctionele tafel bij minimaal één tuinfeestje ingezet wordt als stralend middelpunt.

Louise-Cohen_LIFE_IS_UNLIMITED_outdoor

De tafel LIFE IS GREAT is al veel met Louise Cohen op reis geweest naar diverse designexposities en events in binnen- en buitenland. ‘De reacties van experts, galeriehouders, collega-ontwerpers en pers waren zonder uitzondering positief en lovend’, aldus Louise Cohen, ‘dus ik laat LIFE IS GREAT vol vertrouwen alleen de wereld in gaan. Om de avonturen te kunnen volgen vraag ik mijn ‘tafel-gasten’ om me in woord en beeld te laten weten hoe de tafel gebruikt wordt. Ik deel deze belevenissen en foto's op een speciale Facebook-Fan-pagina. Ook zal de reis van de tafel te volgen zijn via maandelijkse verhalen op LIFE IS GREAT's eigen site. Ik ben zelf heel benieuwd naar het wie, wat, hoe en hoever!’

Louise-Cohen_LIFE_IS_FANTASTIC

De reizende tafel meet 150 bij 150 cm en heeft zowel een ingebouwde stookplaats als een wijnkoeler. Het vuurtje houdt tot in de late uurtjes iedereen gezellig warm, óók in het voor- en najaar, en met behulp van een grillrooster kan er zelfs op gekookt worden. De dubbelwandige wijnkoeler houdt een fles (sprankelende) wijn tot wel vier uur heerlijk koel. Het bijpassende bankje is ook 150 cm breed en biedt ruimte aan drie personen. Het biedt ook plaats voor de houtopslag. Zowel de tafel als het bankje hebben wielen en zijn zo makkelijk verplaatsbaar. De tafel is vrijwel onverwoestbaar en onderhoudsvrij én kan zomer en winter buiten staan. Het frame is van gegalvaniseerd staal, de losse tegels zijn van porseleinaarde en zijn ongevoelig voor vlekken of vorst. Een tafel om te hebben én te houden.