donderdag 2 april 2015

Nederlands design internationaal bekroond met Red Dot Award

Vandaag is bekend gemaakt dat de relaxfauteuil Caruzzo van de Nederlandse designfabrikant Leolux is bekroond met een prestigieuze Red Dot Award voor productdesign. De Red Dot Award is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld en de jury kent jaarlijks awards toe aan producten met een uniek design. Met gepaste trots ontvangt Leolux deze Award voor de Caruzzo, een fauteuil die op perfecte wijze design, innovatie, comfort en vakmanschap combineert.

153038-Caruzzo--0002-969a4b-large-1420789450

Designer Frans Schrofer

De Caruzzo werd ontworpen door de Haagse designer Frans Schrofer: ‘Deze Caruzzo fauteuil is een afspiegeling van het nieuwe Leolux, vol durf en innovatie; hij is gecreëerd met hulp van de nieuwste computertechnieken, maar tegelijkertijd met het klassieke vakmanschap dat Leolux aan boord heeft. Dankzij de sterke vormen van de stoel met brede schouders straalt de stoel zelfvertrouwen en kracht uit.’ De geregen siernaad aan de achterzijde wordt handmatig door de stoffeerders van Leolux aangebracht. Een fraai staaltje vakmanschap waarmee Caruzzo direct aandacht trekt.

154964-Caruzzo--K01-c59df9-large-1422525499

Ambacht en techniek

Het moderne ontwerp van Caruzzo heeft een bescheiden en elegant karakter maar is tevens speels en praktisch. De hoge rug biedt naast comfort ook privacy om ultiem te kunnen relaxen. De stoel is leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo is hij verkrijgbaar in twee zithoogtes en kunnen zowel de binnen- als buitenzijde van de kuip apart bekleed worden in elke Leolux bekleding. Voor extra zitcomfort is er een bijpassende poef.

Caruzzo is een draaifauteuil die is uitgerust met een neigmechaniek dat in elke stand kan worden geblokkeerd voor een hoogstpersoonlijk comfort.

Caruzzo van Leolux

Design: Frans Schrofer, 2015