donderdag 7 mei 2015

Decocos: prachtige mozaïektegeltjes gemaakt van restproduct van kokosnotenverwerking

De bijzondere mozaïektegeltjes van Decocos worden gemaakt van restproducten uit de productie van kokosmelk en kokosvlees voor de voedingsmiddelenindustrie. De schil van de kokosnoot die hiervoor wordt gebruikt, wordt in kleine vierkantjes gezaagd. Zowel de binnen- als buitenzijde van de kokosschil wordt hierbij optimaal benut met als resultaat een bijzondere én duurzame wandbekleding die zorgt voor een ultieme wow-factor in elk interieur. Decocos is verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren.

decos-kokos-wand-2

100% ecologisch

Bij de verwerking van kokosmelk en kokosvlees in de voedingsmiddelenindustrie worden grote stukken van de kokosnoot weggegooid. Maar kokos is een oersterk product dat tegen een stootje kan. Door de schil van de noot in kleine vierkante blokjes te zagen en als wandbekleding te gebruiken krijgt dit robuuste en stoere materiaal een origineel tweede leven. Bovendien levert de productie van de tegels werk en inkomen voor de lokale bevolking op.

Kokos leeft

Net als bijvoorbeeld hout, leven de Decocos producten echt. Dat betekent dat er kleine kleurverschillen kunnen bestaan of dat het ene tegeltje iets grover is dan het andere. En bij de grote tegels die gemaakt zijn van de buitenschil, zie je soms zelfs de vlassige vacht van de noot nog zitten. Maar dat maakt een wand met Decocos bekleding juist zo uniek. Bovendien geeft het een muur een luxe en warme uitstraling.

decos-kokos-wand-1

De gezaagde tegeltjes worden in verschillende patronen en formaten op matjes geplakt. Dat maakt dat ze eenvoudig zijn aan te brengen op een vlakke ondergrond. De tegeltjes kunnen worden afgewerkt met diverse lak- en oliesoorten en zijn bovendien ook in verschillende kleurwassingen verkrijgbaar. Dat maakt dat de producten passen in zowel een modern, rustiek, landelijk als een klassiek interieur.