dinsdag 12 mei 2015

Rood en geel is het nieuwe groen! Eind mei: Buxus time!

Hij houdt het hele jaar zijn groene looks, is in diverse vormen verkrijgbaar, makkelijk te verzorgen, supersterk en kan op schaduwrijke en zonnige plekken staan. De buxus is een echte ‘tuin favorite’ en zien we vaak als omheining, kunstwerk in de tuin of in een mooie pot op terras of balkon. Met de topkwaliteit buxusscharen van WOLF-Garten snoei je met gemak de takken in de gewenste vorm en ga je voor het mooiste resultaat.

HS-B Buxusschaar

Speciaal ontwikkeld om nauwkeurig en precies te knippen. De geïntegreerde takkenschaar is ideaal voor dikkere takken en de anti-kleef messen maken de schaar licht en wendbaar. Door de zachte ergonomische kunststof handgrepen ligt deze buxusschaar goed in de hand (natuurlijk mag je hem ook voor andere planten gebruiken).

LI-ION POWER FINESSE 30 B Buxusschaar
Klein, handig en zeer effectief is de LI-ION POWER FINESSE 30 B accu Buxusschaar. Dit lichtgewicht gereedschap heeft een snijkop met 80 mm werkbreedte. De accu loopt tot 30 minuten en is in 4 uur weer opgeladen.

Px187MTkzMDQyMS0zLTQwMTk1MDk3

Eind mei: buxus time

Snoei de buxus minimaal twee keer per jaar of vier keer als je voor de perfecte look gaat. De beste tijd om te snoeien is eind mei, de tweede keer snoei je hem begin september en daartussen kun je hem ook een aantal keer snoeien. Bollen en kegels kun je voor een strakke vorm het beste in in mei, juli en september snoeien.

Snoeitip

· Snoei de buxus op een bewolkte dag. Door zon kunnen blaadjes verbranden.

· Begin bij het snoeien van een bol aan de bovenkant. Loop tijdens het knippen mee, zodat je de vorm goed in de gaten kunt houden. Kijk tijdens het modelsnoeien af en toe vanaf een afstand naar je buxus, dan zie je of hij nog in verhouding is.

· Bij een buxushaag begin je met de zijkanten en daarna met de bovenkant. Voor een mooi recht resultaat houd je de schaar telkens op dezelfde hoogte. Span eventueel een touwtje om de haag recht te kunnen snoeien.