zondag 21 juni 2015

Mr. Ed van functionals nu ook verkrijgbaar in wit

Deels boekensteun en deels lamp, Mr. Ed van Functionals is een echte multitasker! Na de introductie van de zwarte Mr. Ed in 2009 is het tijd voor een zusje: vanaf deze week is Mr. Ed ook verkrijgbaar in het wit. Mr. Ed, vernoemd naar de uitvinder van de gloeilamp Thomas Alva Edison, is ontworpen door de Nederlandse designer Roderick Vos. Het lampje wordt ‘geklemd’ tussen twee verticale staanders in de vorm van een boek en wordt vervaardigd uit gepoedercoat aluminium.
Simon, oprichter van Functionals, vertelt: “Het beeldmerk van de Functionals collectie is sinds de start zwart en wit geweest, al moet ik bekennen dat we nu ook steeds meer met kleuren experimenteren. Desalniettemin zijn zwart en wit de kleuren die het meest tijdloos en gangbaar zijn. Deze kleuren zie je bijvoorbeeld ook terug in ons logo. Het is voor ons dan ook een logische keuze om Mr. Ed in het wit aan de collectie toe te voegen. Door de sobere en tijdloze vormgeving passen de producten van Functionals in elk interieur, of het nou om een moderne of klassieke omgeving gaat.”
Roderick Vos Ontwerper Roderick Vos (1965) zoekt naar de raakvlakken tussen oost en west, traditie en moderne technologie. Hij weigert om design op een voetstuk te plaatsen. “Design moet bescheiden zijn”, vertelt Vos. Hij houdt niet van een intellectuele aanpak van design: “emotie is in mijn optiek de sleutel tot een succesvol product.” Roderick Vos ontwierp, naast Mr. Ed, voor Functionals onder andere: Bonsai 1, Bonsai 5 en Paxton.