dinsdag 28 juli 2015

Antonio Sciortino laat de collectie stralen

Dit najaar wordt de collectie van het Antwerpse designlabel Serax vormgegeven door zowel gevestigde waarden als nieuw talent. DIALECT en Filip Janssens hebben beiden veel bewondering geoogst tijdens Interieur Kortrijk 2014 en brengen nu hun signature works uit bij Serax. Vaste waarden zoals Antonino Sciortino en Niels Datema verruimen ook dit najaar hun bestaande collecties voor het Antwerps design label. Antonino Sciortino, de Milanese ontwerper, voegt een serie stalampen toe aan zijn nu al iconische collectie. Niels Datema, de Nederlandse ontwerper die steeds verrast met uitgepuurde ontwerpen, waagt zich deze keer aan een servies op hoog niveau.

De Milanese ontwerper, Antonino Sciortino, die reeds verschillende iconische ontwerpen uitbracht bij Serax creëerde een lijn van stalampen: Flamingo. De lampen, in zwart metaal, laten geen enkel interieur, klassiek of modern onberoerd. Dankzij de 3 verschillende formaten kunnen zij op diverse manieren ingezet worden in ieders interieur.


DIALECT
Het Belgische ontwerpbureau DIALECT zag het daglicht toen Pierric De Coster en Jonas Blondeel in 2012 besloten om de krachten te bundelen. DIALECT is opgevat als een koepel waaronder momenteel twee designers bewegen, elk met hun eigen vormentaal, hun eigen dialect. DIALECT realiseerde erg uiteenlopende projecten en timmert vol passie aan een eigen weg en signatuur. Voor Serax ontwierp het duo een collectie van salon-, bijzet- en koffietafels. Metalen zwarte frames dragen de zwevende bladen, in zwart of groen marmer.JOINTED - FILIP JANSSENS
Filip Janssens is een laatbloeier als ontwerper. Na twintig jaar in het onderwijs switchte hij naar interieur- en meubeldesign. Hij ontwerpt multifunctionele modulaire meubels met een sterke architecturale klemtoom. Hij stapelt volumes met een strak lijnenspel als resultaat. De publiekslieveling van Interieur Kortrijk koos ook resoluut om zijn Jointed collectie uit te geven bij het Antwerpse design label. Een salontafel, bureau en wandrek van zijn hand worden toegevoegd aan de collectie.

STERKHOUDERS
Evelien Bleumink brengt voor Serax haar eerste collectie uit. De ontwerpster kiest onmiddellijk voor een ware uitdaging en ontwerpt verschillende handdoekrekken, een niet zo voor de hand liggend product. Eenvoud en detaillering kenmerken haar werk, waarbij esthetiek en functie hand in hand gaan. De collectie handdoekrekken, Juno genaamd, vormen een grafisch lijnenspel leunend tegen de muur, een drager voor handdoek of kledij. Mooi in haar eenvoud en funtioneel in gebruik. Beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen en kleuren: blauwgroen, oud blauw en zwart.


TAFELEN OP HOOG NIVEAU
Dit najaar plaatst de Nederlandse ontwerper, Niels Datema, die eerder al Copper Chemistry en Blanc Spoons uitbracht bij Serax, een servieslijn op een piëdestal. Het servies, dat enkel bestaat uit verschillende borden, maakt van het delen van eten een ware belevenis. Vandaar ook de naam “Sharing”. De borden kunnen op verschillende staanders in kurk geplaatst worden zodat een prachtig, glooiend landschap van overheerlijk eten op tafel kan gepresenteerd worden. Naast deze serviescollectie ontwerpt de Nederlander ook een collectie van placemats en onderleggers. Vervaardigd uit vinyl en onconventioneel van vorm zijn ze een ware eyecatcher op elke tafel.


sp00n
Florist en fotografe Ellen Cole vertaalde haar liefde voor bloemen in spOOn. De Antwerpse ontwerpster ontdekte nog maar recent haar passie voor keramiek en vertaalde dit al onmiddellijk in een verfijnde en elegantie collectie van lepels. De lange imperfecte steel verwijst naar de stengel van een bloem. Esthetiek en functionaliteit vloeien samen in sp00n, haar eerste collectie die ze bij Serax uitbrengt.

SERAX XL
Na het nationale en internationale succes van de cactusvaas zet Serax de grote middelen in met de Cactus XL! Niemand zal dit design statement onopgemerkt kunnen laten voorbij gaan!

Niet enkel de cactusvaas wordt deze collectie uitvergroot, ook de Globe lamp verschijnt in een Supersized versie voor de donkere winteravonden.