woensdag 22 juli 2015

Hortensia’s zijn slurpers

Forever&Ever hortensia’s, een van de mooiste planten in de tuin, krijgen – net als ons- last van een hittegolf. Natuurlijk zoeken we zelf verkoeling, maar laten we onze planten niet vergeten. Zeker hortensia’s snakken naar water in warme tijden.

Hortensia’s zijn echte slurpers, met name als het warm weer is. De plant houdt van veel water. Als het blad slap gaat hangen, dan duidt dat op een watertekort. Door stevig water te geven, herstelt Forever&Ever zich weer volledig. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat de planten, zeker wanneer deze in een pot staan, altijd voldoende water tot hun beschikking hebben.

Met warm weer raden wij aan de hortensia iedere dag aan het begin of aan het eind van een warme dag flink water te geven.


Geef de plant water van onderaf. Giet het water rechtstreeks op de grond of in de pot, dus liever niet over de bloemen en bladeren heen. Op de eerste plaats komt het water dan direct bij de wortel, in plaats van dat het verdampt. Ten tweede wordt hiermee voorkomen dat de plant ‘schrikt’ of dat door de felle zon het blad verbrand.

Zorg ervoor dat er een gaatje onder in de pot zit, waardoor het eventuele overtollige water weg kan lopen.

Over Forever&Ever®

Deze altijd bloeiende hortensia is beschikbaar in de kleuren rood, roze, wit en blauw. Uniek is dat de hortensia doorbloeit tot aan de eerste vorst en zowel op nieuwe als oude takken bloemen krijgt. Forever&Ever maakt continue nieuwe knoppen aan die uitgroeien tot mooie, grote bloemen. Dus zowel zomers als in de nazomer optimaal genieten van Forever&Ever.

Door zijn compacte opbouw wordt hij niet hoger dan 90 cm waardoor snoeien overbodig wordt. Kortom Forever&Ever® is gebruiksvriendelijke plant. Op deze manier kan iedereen een bloemenzee in eigen tuin creëren.