zondag 5 juli 2015

Little Greene kleurt limited edition lampenkappen van interieurdesignmerk Lane

Little Greene heeft, als toonaangevende verffabrikant uit het Verenigd Koninkrijk, een gevestigde reputatie voor het produceren van de hoogste kwaliteit verf in een uitgebreid palet van historische en eigentijdse kleuren. Een selectie kleuren uit dit sprekende palet van Little Greene siert zes zeer speciale edities van de 'Twin Tone’ hanglampenkap van interieurdesignmerk Lane. Aan de binnen- en buitenzijde van de fraaie harmonicakap pronken twee harmonisch gecombineerde Little Greene kleuren.Little Greene's kleurenexpertise en Lane’s designbezieling komen samen in de ‘Twin Tone’ hanglampenkap; een historisch kleurgevoel gecombineerd met de eenvoud van een echte designklassieker. Elke kap combineert twee tinten uit Little Greene's uitgebreide kleurenpalet. De kleuren zijn oordeelkundig gekozen om harmonie te creëren of om contrast te bewerkstelligen voor een dramatisch effect.Basalt en Brighton (jaren '60): een tijdloze blauwzwart gecombineerd met een uiterst veelzijdige, zeer heldere blauwgroene tint afkomstig uit de jaren ‘60.

Serpentine en Orange Aurora (jaren '50): een harmonieuze mix van een middengrijs en een populaire accentkleur uit de jaren ’50.

Loft White en Orange Aurora (jaren '50): een echt witte combinatie met de succesvolle jaren '50 oranje tint.

Light Peachblossom (R) en Carmine (jaren '60): een doeltreffende mix van tijdperken en tinten - een verbintenis van een opvallende, oudroze Regency tint met een meer levendige roze uit 1968.

Loft White en Jack Black: een grafische combinatie van echt wit met absoluut zwart, oorspronkelijk geproduceerd met behulp van roet verzameld uit brandende olie.

Brighton (jaren '60) en Mister David: de levendige, blauwgroene kustkleur, gepaard met opvallend geel, ontworpen om het effect van de zon in de Franse keukens te vangen!Lane producten zijn exclusief ontworpen door het creatieve team Joff en Ollie, die inspiratie putten uit hun ervaringen als grafisch ontwerpers. "Af en toe werken we samen met andere bedrijven en particulieren, die een soortgelijk perspectief en respect voor goed design en het milieu hebben, en ook de wens hebben om producten van hoge kwaliteit dicht bij huis te produceren. Little Greene staat voor een grote synergie en een sympathieke benadering van design, kleur en kwaliteit. We zijn erg blij om met dit bedrijf aan het project samen te werken."

David Mottershead, Managing Director van Little Greene, omarmt de samenwerking met Lane: "We zijn zeer verheugd dat we de krachten hebben gebundeld met Lane en in staat zijn om met ons kleurenpalet op een andere manier te pronken! Werken in 3D geeft een nieuwe dimensie aan de verfkleuren, evenals een veelzijdig en trendy product, dat goed past in zowel een traditioneel als geavanceerd interieur."