maandag 27 juli 2015

Online verzamelplek voor origineel design

1ofa100.com is een nieuwe online verzamelplaats waarop originele designeritems zijn te vinden op het gebied van interieur, fashion, lifestyle en kunst. Aan de ene kant is 1ofa100 er voor designliefhebbers die liever gaan voor iets unieks dan voor massaproducten. Aan de andere kant geeft 1ofa100 creatieve talenten een internationale kans hun ontwerpen te verkopen, door ze een podium te geven in de webshop.


Van zwart servies tot het zwembad van Brad & Angelina
De producten op 1oaf100 zijn allemaal door een strenge selectie gegaan, zodat uit honderden items alleen dat ene echt originele item met een bijzonder verhaal op de site komt te staan. De keuring op o.a. creativiteit, uniekheid, eenvoud, functionaliteit en duurzaamheid levert een heel divers aanbod op van bijzondere maar toch eenvoudige items. Van een pot die eigenlijk een lamp is, naar een zwart servies van bamboe tot zelfs een schaal in de vorm van het zwembad van Brad Pitt & Angelina Jolie.

Talent een kans bieden
Met 1oa100 willen de oprichters designers een kans geven om op te boksen tegen de hoge prijsdruk, door ze in contact te brengen met designliefhebbers. De designers hoeven zich dan alleen nog te focussen op waar ze goed in zijn: ontwerpen. Inmiddels hebben ca. 100 ontwerper zich aangesloten. Waaronder de in Nederland reeds gevestigde naam Sander Lorier. Maar ook opkomend Nederlands designtalent zoals Joelle Boers en Vincent Sterenberg krijgen een podium op 1ofa100.com.