dinsdag 22 september 2015

100 ICONEN VAN NEDERLANDS DESIGN NU ALS MINIATUUR

Sinds deze week is de exclusieve collectie van meer dan 100 Nederlandse iconische stoelontwerpen van SUPERMODELS als 3D geprint miniatuur beschikbaar voor het publiek via WWW.DUTCHDESIGNMINIATURES.COM  Deze online store is het wereldwijde, exclusieve online verkoopkanaal voor de miniatuur stoelen van SUPERMODELS, een initiatief van Concern met als doelstelling het promoten van Dutch Design.
 
De complete collectie bestaat uit een verzameling van meer dan 100 Nederlandse stoelontwerpen uit de afgelopen eeuw tot heden zoals de Knotted Chair van Marcel Wanders, de Relax Chair van Ineke Hans Rietveld en de Aluminium desktop Chair van Piet Hein Eek, maar ook de Berlin Chair en Krat stoel van Gerrit Rietveld, die allen  volgens de modernste techniek in 3D print geproduceerd worden in de schaal 1:6. 


Van de totale collectie zijn de eerste 40 modellen nu beschikbaar via www.dutchdesignminiatures.com, waarna vervolgens iedere maand ca. 10 stoelen aan de beschikbare modellen worden toegevoegd. Voor de komende maanden zijn nog een aantal stoelen van Marcel Wanders en Gerrit Rietveld gepland, maar ook van Wiel Arets en Jan des Bouvrie.


Alle SUPERMODELS miniatuurstoelen uit de collectie worden 3D geprint volgens de laatste stand der techniek onder de officiële, wereldwijde en exclusieve licentie van de designers en zijn (veelal) gebaseerd op de originele producttekeningen.