donderdag 24 september 2015

LINTELOO op de VT-Wonen & Designbeurs 2015

LINTELOO presenteert de nieuwste modellen die dit jaar zijn gelanceerd tijdens de internationale meubelbeurs in Milaan. Met onder andere eettafel Bruno uit The Butcher collectie van de getalenteerde jonge ontwerper Sjoerd Vroonland en de collectie Take it Easy van de Italiaanse topontwerpster Paola Navone.
Na de grootse, feestelijke presentatie ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van het Nederlandse meubelmerk LINTELOO vorig jaar was het ook dit jaar in Milaan weer een drukte van belang in de eigen showroom aan Via Tortona. In Hal 10, die in het teken staat van EH&I design, toont LINTELOO tijdens de VT-Wonen & Designbeurs de nieuwste succesvolle modellen, in samenwerking met designvillage Co van der Horst in Amstelveen. De collectie is uitgebreid met creaties van toonaangevende, internationale ontwerpers als Paola Navone, Niels Bendtsen en Roderick Vos. De jonge ontwerper Sjoerd Vroonland tekende dit jaar voor het eerst een aantal meubels voor LINTELOO.


 
LINTELOO presenteert:
De collectie Take it Easy van Paola Navone, die bestaat uit casual, uitnodigende banken en bijzettafels.
Hun allereerste gesprek ging vooral over lekker eten, dus ontwierp de jonge Nederlandse ontwerper Sjoerd Vroonland voor Jan te Lintelo The Butcher collectie. Het zijn de eerste ontwerpen van Vroonland voor LINTELOO. Zijn houten eettafel Bruno is geïnspireerd op de ouderwetse hakblokken bij de slager. 

Het flexibele, multifunctionele zitsysteem SETTEE van Niels Bendtsen is een instant succes. Met heerlijk comfortable banken en XL-poefen. 


Roderick Vos heeft de opvallende bijzettafels Ruby en Kigi voor LINTELOO ontworpen. De innovatieve tafels Ruby zijn – met hun blad van gekleurd glas – pareltjes in het interieur. De karaktervolle tafels Kigi zijn tot stand gekomen door ambachtelijk houtdraaiwerk. Echte blikvangers.