dinsdag 29 september 2015

Soho: cosmopolitisch concept voor badkamers met een bite

De soho collectie van JEE-O is nu compleet. Naast de staande douche, zijn nu ook de badvuller en wandkraan helemaal uitontwikkeld. Het soho trio oogt stevig en stoer. De zwarte hamerslag coating geeft de robuuste vormgeving de juiste looks. Industrieel en puur. Soho is een statement. De Black Beauties zorgen voor een stuk beleving in de badkamer. Design om van te watertanden.  

Soho is een bruisende wijk in het cosmopolitische New York. Een dynamische smeltkroes van culturen en stijlen. Met veel industriële lofts die doorgaans sober én stoer tegelijk zijn ingericht. Ook de soho collectie van JEE-O schittert in eenvoud. Less is more. Zo staat de douche als een huis, juist doordat alle overbodige poespas achterwege is gelaten. De robuuste coating nodigt uit om aan te raken. En past helemaal bij de stevige vormgeving. Blikvanger is de uitstekende menggreep, die zich als een soort joystick intuïtief laat bedienen. De tactiele rubbercoating van de hendel is ook weer een sensatie voor zowel de look als feel. Met of zonder handdouche is deze douche een eyecatcher voor zowel binnen als buiten. Voorzien van de 365 all weather frost free optie, is de soho-douche geschikt voor buiten, het hele jaar door. De douche is dit jaar onderscheiden met een Red Dot Award voor goed design. Kranige kranen
De soho badvuller en wandkraan zijn, net als de douche, gemaakt van roestvast staal en afgewerkt met een donkere hamerslag coating. De vrijstaande badvuller is bedoeld om naast het bad op de vloer te installeren en laat zich bedienen door een eengreepsmengkraan. De hoge kraan heeft dezelfde vormgeving als de douchekop en ook de eengreepsmengkraan steekt als een hendel uit. De badvuller heeft een losse hand douche met een subtiel slanke kop. Een stoere tweegats wandkraan maakt de soho-collectie compleet. De eengreepsbediening, de karakteristieke hendel, zit apart, rechts naast de wandkraan zelf. Dankzij de zogenaamde one-move cartridge in het kraanwerk, zorgt de greep in één vloeiende beweging voor meer of minder water, voor warm of koud water. Het zijn dit soort geavanceerde technieken waarmee JEE-O zich nationaal en internationaal onderscheidt.