zaterdag 24 oktober 2015

Geberit AquaClean Mera douchewc wint Red Dot Award en Design Plus Award

Afgelopen september heeft Geberit haar nieuwste en meest luxe toilet gelanceerd; de Geberit AquaClean Mera douchewc. Geberit is erin geslaagd met dit hypermoderne toilet nieuwe standaarden neer te zetten op het gebied van technologie, design en gemak. Deze prestatie is niet onopgemerkt gebleven en is bekroond met een Red Dot Award en een Design Plus Award. Een douchewc is het toilet van de toekomst: na gebruik worden de billen gedoucht met warm water en desgewenst droog geföhnd. Maar dit is niet alles; de AquaClean Mera biedt nog meer geavanceerd toiletcomfort.

Het toiletcomfort op een rijtje
De AquaClean Mera geeft je een warm welkom; als je in de buurt komt van het toilet, word je verrast door een subtiel lichtje aan de onderkant van het toilet (handig als je ’s nachts naar het toilet moet), gaat de deksel automatisch voor je open én wordt bovendien de toiletzitting direct voor je verwarmd. Met een druk op de knop van de afstandsbediening geeft de WhirlSpray je billen een warme douche. Zodra je gebruik maakt van deze douchefunctie heb je bovendien direct én continu warm water. Want een koude douche wil niemand. Om de billen te drogen na de warmwater douche bezit de Mera uiteraard een warme luchtföhn. Omdat vieze luchtjes op en rond het toilet vervelend zijn, is er een geurzuivering vanuit het closet ingebouwd en met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kan je eenvoudig je eigen persoonlijke voorkeuren oproepen en de verschillende functies bedienen. Bovendien zorgt de nieuwe vorm van de randloze toiletpot ervoor, dat je stiller en efficiënter het toilet doorspoelt.


Design Awards
Deze Rolls-Royce onder de toiletten is ontworpen door Christoph Behling, ook bekend als ontwerper van TAG Heuer, Nokia, Dior, Versace en Fred Lacoste. Vanwege de meesterlijke combinatie van functie en design heeft de AquaClean Mera twee design awards gewonnen. De Design Plus Award is één van de toonaangevende designwedstrijden in Duitsland. De prijzen worden jaarlijks toegekend aan producten, die op een vakkundige manier aantrekkelijk design en innovatieve materialen met functionaliteit verenigen. De Red Dot Award is sinds 1954 internationaal het meest gewilde keurmerk voor excellent design en wordt geschonken aan alleen de allerbeste producten. Ook deze heeft Geberit met de AquaClean Mera in de wacht weten te slepen.