donderdag 29 oktober 2015

Iittala opent nieuwe winkel in Amsterdam

Nieuwe flagshipstore bevestigt het - Iittala is Home of Scandinavian design

Donderdag 15 oktober 2015 opende het Finse designmerk Iittala met trots de deuren van haar nieuwe flagship store in Amsterdam aan de Van Baerlestraat. Iittala’s vooruitstrevende designs passen in deze omgeving waar de nieuwsgie-rige shopper een grote diversiteit aan kleding, lifestyle en interieur winkels kan vinden. Iittala laat met haar nieuwe winkel in Amsterdam – naar een fonkelnieuw store concept - zien dat het staat voor Scandinavisch design: mooi in eenvoud en geïnspireerd op de natuur. Een ware eye-catcher is de zogenaamde Bird-wall, met een prachtige plek voor de pronkstukken uit de beroemde mondge-blazen Birds by Toikka collectie.


Voor Iittala is het een feestelijke tijd: het toonaangevende internationale merk van Fiskars op het gebied van homeware, heeft verschillende grote stappen gezet met betrekking tot internationale uitbreiding.

In de afgelopen jaren heeft Iittala meerdere winkels geopend, waarvan de meeste op een A-locatie zijn gevestigd. Voorbeelden zijn de Iittala shop-in-shops in het warenhuis Matsuya aan de winkelstraat Ginza in Tokio, Le Bon Marche in Parijs en de winkel van Skandium aan Brompton Road in Londen.

In 2015 breidde Iittala verder uit in Azië, met 14 nieuwe winkels in China, Korea en Taiwan. Hiervan is de meest recente op 1 oktober 2015 geopend, een shop-in-shop in in de Eslite Bookstore in Star House, Tsim Sha Tsui, Hongkong. Eind april 2015 opende een nieuwe Iittala shop in Teykjavik, IJsland en in juni 2015 opende Iittala haar eerste shop-in-shop in de Verenigde Arabische Emiraten in de Jashanmal department store in de Dubai mall.


Wereldwijd zijn er momenteel ongeveer 70 winkels en outlets en 160 shop-in-shop in premium warenhuizen. In 2012 opende Iittala een internationale webwinkel, van waaruit momenteel aan consumenten in 23 landen (waaronder Nederland) wordt geleverd.

Iittala Amsterdam: meer woning dan winkel
Iittala is marktleider in functioneel design in Finland en Zweden. De merkbekendheid is er 98%. “Iedereen heeft iets van Iittala”, vertelt David Peters, Retail Operations Manager van Iittala Benelux. “Ook in Nederland willen we dat bereiken. De consument steeds opnieuw verrassen, daar gaat het om. Vandaar ook de nieuwe brandstore in Amsterdam. Het is de eerste Iittala store in Nederland naar een fonkelnieuw Fins concept. Al bij het openen van de deur waan je je niet in een winkel, maar in een fijne woning. Met een uitnodigende zithoek en een mooie keuken, gemaakt van ‘echte’ materialen zoals textiel en hout. Onze designs komen goed tot hun recht, ieder op een eigen plek. En de link met buiten vind je overal. Kijk bijvoorbeeld naar de tuin en de ‘Birdwall’ met glazen objecten die stuk voor stuk mondgeblazen zijn. Echt ambachtswerk.”


Unieke producten, een uniek concept
Iittala winkels zijn een vooruitstrevend concept op het gebied van homeware winkels. Zodra je een Iittala winkel binnenloopt, bevind je je in de mooie en functionele wereld van Scandinavisch design. Met haar innovatieve retailconcept zorgt Iittala voor een sterke merkbeleving bij klanten in al haar winkels.

Aan de basis van deze unieke shopper ervaring ligt een breed assortiment van tijdloze en functionele producten. In de Iittala winkels kan iedereen de mogelijkheden van de collectie ontdekken en zelf ervaren hoe Iittala producten je in staat stellen je eigen keuzes en combinaties van items te maken. Iittala moedigt aan om van ieder moment iets bijzonders te maken, om van iedere dag te genieten.


Wie de nieuwe flagshipstore in Amsterdam bezoekt, twijfelt daarna geen moment meer: Iittala is the Home of Scandinavian Design - tijdloos design voor het hele huis.

Winkelinformatie
De opening van de nieuwe flagship store in de Van Baerlestraat betekent dat de winkel in de Leidsestraat per medio januari 2016 haar deuren sluit.