woensdag 7 oktober 2015

LAUFEN wint Gold IDEA Award voor de Living Square-waskom met innovatief SaphirKeramik

LAUFEN, Zwitserse producent van high-end badkamerdesign, heeft dit jaar met de Living Square-waskom een Gold IDEA Award gewonnen in de categorie Home & Bath. De award werd uitgereikt door de Industrial Designers Society of America en is onderdeel van een van de meest prestigieuze designwedstrijden wereldwijd. Meer dan 1.700 producten van over de hele wereld namen deel aan de IDEA 2015 competitie, waarvan slechts 28 ideeën werden beloond met een gouden award.
   

SaphirKeramik
Al ruim 120 jaar levert het Zwitserse merk precisie, kwaliteit, design en duurzaamheid binnen het complete badkamerspectrum. LAUFEN blijft continu innoveren en zich specialiseren op het gebied van kennis met betrekking tot keramische materialen. De Living Square-waskom is vervaardigd uit SaphirKeramik. Dit materiaal is geperfectioneerd en uniek in zijn soort; een baanbrekend alternatief voor traditioneel keramiek met een lagere materiaalbehoefte en een verfijnde structuur dat meer mogelijkheden biedt met betrekking tot keramisch, luxueus design. Daarnaast focust dit exclusieve materiaal zich op duurzaamheid en heeft het gebruik van deze variant een positief effect op het milieu, belangrijke waarden binnen de totstandkoming van diverse LAUFEN-producten.


“LAUFEN gelooft sterk in het gebruik van SaphirKeramik als nieuw designmateriaal. Wij zijn trots op de reeds ontworpen producten, maar zien absoluut potentie met betrekking tot verdere ontwikkeling", reageert US Managing Director Javier Korneluk. "Wij voelen ons vereerd een dergelijke prestigieuze prijs te mogen ontvangen en door de Industrial Designers Society of America erkend te worden als creatief en innovatief bedrijf.”


MEET US!
De komende maanden is LAUFEN aanwezig bij de volgende evenementen:

TU EXPO15
Onder het mom van ‘samen slimmer groeien’, vaart LAUFEN van 13 oktober t/m 24 november mee op de EXPO-boot van de Technische Unie. De boot doet maar liefst 22 ligplaatsen aan en weet zo een groot publiek te bereiken. Deze boot wilt u niet missen!


Masters of LXRY
Van 10 t/m 14 december zal LAUFEN te vinden zijn op de Masters of LXRY beurs in Amsterdam. Speciaal voor LXRY staat de presentatie van LAUFEN dit jaar in het teken van 'OH my gold’, waarbij de exclusieve ontwerpen van Kartell by Laufen worden getoond. Wij vertellen u graag meer over deze (en andere) exclusieve samenwerkingen.