donderdag 22 oktober 2015

Ontmoet FRED: wereld's eerste 100% duurzame lamp

Het designer-duo Van Tjalle en Jasper die al een tijd met CROWDYHOUSE samenwerken, hebben een bijzondere nieuwe lamp ontwikkeld: FRED. Deze lamp is namelijk 100% duurzaam! Echter, ze hebben hulp nodig om FRED te laten uitgroeien tot zijn volle potentie. Daarom hebben ze een Kickstarter campagne in het leven geroepen om iedere liefhebber van lampen en verantwoord design te bereiken. Help Tjalle en Jasper om FRED het levenslicht te laten zien!

"A Dutch Kickstarter project with an illuminating idea that

Op dit moment bestaat er simpelweg geen volledig duurzaam geproduceerde design verlichting. De standaard gebruikte materialen en technieken maken dit nagenoeg onmogelijk. Maar, designer-duo Van Tjalle en Jasper heeft een missie. Ze hebben inmiddels jaren ervaring in het maken van verlichting, maar nu presenteren zij met gepaste trots hun nieuwste project: FRED.


FRED staat voor Fully Recyclable Ecological Design. FRED is een lamp, een hele bijzondere lamp. De body is van Ecor; een volledig duurzaam “Cradle-to-Cradle sheet" materiaal gemaakt van compressie cellulose vezels (hout, papier, gras, etc.) Maar wat hem een pionier maakt in zijn soort is het feit dat zijn snoeren, schakelaar en alle andere technische onderdelen ook 100% duurzaam zijn. FRED is de Pinokkio van de verlichting; een droom die eindelijk is uitgekomen en uniek in zijn soort.

Er zijn tal van lampen die claimen “verantwoord” te zijn, maar dat is simpelweg niet het geval. De lampenkappen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled karton maar dan zijn de snoeren nog steeds gemaakt van PVC waar halogenen in zitten. En deze zijn weer slecht voor het milieu. Tjalle en Jasper hebben een oplossing maar ze kunnen deze niet alleen verwezenlijken. Ze hebben hulp nodig om FRED te laten uitgroeien tot zijn volle potentie. Daarom hebben ze een Kickstarter campagne in het leven geroepen om iedere liefhebber van lampen en verantwoord design te bereiken. Help Tjalle en Jasper om FRED het levenslicht te laten zien!