maandag 12 oktober 2015

Valence door ontwerper Sjoerd Jonkers

Ontwerper Sjoerd Jonkers presenteerde afgelopen week op de VT wonen & design beurs een nieuwe collectie met als titel; Valence - de verbinding tussen esthetiek en functionaliteit. Valence is een wandsysteem waarin verschillende functionaliteiten esthetisch gecombineerd kunnen worden.


Veel verschillende materialen
Er is een breed palet aan materialen, kleuren en toepassingen die je zelf kunt samenvoegen tot een decoratief wandsysteem. Zo zijn er wandhaken van gepoedercoat metaal, een spiegel in brons en zilver, een prikbord van kurk, een whiteboard, een houten klok en vilt gemaakt van gerycyclede petflessen dat de akoustiek verbeterd.

Geometrie
Er is gekozen voor geometrische vormen om de samenhang tussen de verschillende materialen en toepassingen te versterken. Er zijn verschillende vormen leverbaar die goed op elkaar aansluiten; mono, tri, penta en deka.


Valence
De naam Valence is niet zo maar gekozen. Op verschillende wetenschappelijke terreinen zegt valentie iets over combineren. In de chemie; Valentie geeft een waarde aan de gecombineerde kracht van een element met andere atomen. Of in de scheikunde; Het centrale atoom in een molecuul geeft voorkeur aan het vormen van elektronenparen conform geometrische beperkingen. Bron: wikipedia.

De ontwerper
Sjoerd Jonkers is met zijn gelijknamige designstudio in Amsterdam op zoek naar het versimpelen van de leefomgeving. Sjoerd is 31, geboren in Breda en woont op een woonschip in Amsterdam met zijn vriendin en zoontje