zondag 15 november 2015

De mysterieuze kerst van Klaus Haapaniemi

Iittala’s Kerst 2015 staat in het teken van het kerstpatroon van Klaus Haapaniemi. Het is grappig en mysterieus, typerend voor de visuele wereld van deze getalenteerde kunstenaar. Tijdens de feestdagen wordt de Tanssi collectie van Haapaniemi uitgebreid met een extra karakter op het patroon, nieuwe delen in de serie, en zijn zijn klassiekers ook in de kleur rood verkrijgbaar.

Designer Klaus Haapaniemi: “Voor mij betekent kerst in de moderne wereld ontsnappen aan de dagelijkse routine en de gehaaste levensstijl van tegenwoordig. Het mooiste van kerst is in mijn ogen dat het kind in iedereen weer naar boven komt. Voor mij geeft de fantasiewereld die bij kerst hoort, deze donkere tijd van het jaar iets wat niet van deze wereld is.”

Kerst van Haapaniemi is verre van traditioneel. Speciaal voor kerst 2015 verschijnt er een nieuw karakter in zijn Tanssi patroon, de donkere parelhoen. Het feestelijke patroon met mystieke kerstbomen en donkere parelhoenderen is gebaseerd op de onlangs gelanceerde Tanssi collectie. Tanssi is geïnspireerd op de visuele designs die Haapaniemi maakte voor de voorstelling ‘Het sluwe vosje’ van de Finse Nationale Opera in het voorjaar van 2015. Het speciale Tanssi kerstpatroon is terug te vinden op de espressokop en schotel set.


De Tanssi collectie is daarnaast uitgebreid met een grote serveerschaal, een klein dipschaaltje, tafelloper en servet, en een aantal nieuwe collector's items: vijf aardewerken Tanssi borden voor aan de muur met een vrolijk en uniek decor zijn een perfect cadeau voor vrienden. De glazen Tanssi kerstbal is ook één van de collector's items in de door Iittala ontworpen serie kerstversieringen.

De kerst van Iittala is compleet met de rode klassiekers. Delen van Teema, Kastehelmi, Taika en Nappula zijn rond de kerst verkrijgbaar in de vertrouwde kleuren rood en cranberry.

Het is traditie bij Iittala dat een ontwerper zijn 10 favoriete geschenken kiest uit de Iittala collectie. Dit jaar is de beurt aan Klaus Haapaniemi. Hij koos voor zijn familie en vrienden onder andere de Ruutu vaas van Ronan en Erwan Bouroullec die sinds kort in het assoriment zit, een traditionele Sarpaneva pan voor een vriend die kok is, en natuurlijk een glazen Kastehelmi schaal voor zijn dierbare kat Putte. De complete top 10 in te zien tijdens de feestdagen bij Iittala winkels.

De stores en shop-in-shops van Iittala zijn dit jaar hét adres voor cadeautjes, aangezien ook het cadeaupapier dat wordt gebruikt in de winkel in de opvallende stijl van Klaus Haapaniemi is.