woensdag 25 november 2015

IKEA kerstbomenactie 2015

Voor het vijfde jaar op rij start in december de ‘Kerstboom voor één piek’-actie bij IKEA. Bij deze kersttraditie van het woonwarenhuis krijgen klanten bij aankoop van een Nordmann boom van 20 euro een IKEA cadeaupas* ter waarde van 19 euro. Zo kost een kerstboom dus maar één piek. Deze euro schenkt IKEA vervolgens aan lokale natuurprojecten van Natuurmonumenten. Vorig jaar bracht deze actie een recordbedrag op van maar liefst 74.373 euro.“We voelen ons lokaal erg betrokken bij de natuur en het welzijn”, vertelt Lisen Wirén, Sustainability Manager IKEA Nederland. “De meeste mensen willen graag kerst vieren met een échte kerstboom en dankzij de ‘Kerstboom voor één piek’-actie is dat voor iedereen mogelijk. Bovendien leveren we hiermee ook een bijdrage aan het behoud van de Nederlandse natuur, zodat we daar van kunnen   blijven genieten.”
 

Natuurmonumenten is enthousiast over de samenwerking met IKEA. “Het helpt ons op een mooie manier met verschillende natuurprojecten door heel Nederland”, zegt boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten.
 

Van loopbrug tot voedertafel
Alle 13 IKEA winkels doen mee aan de ‘Kerstboom voor één piek’-actie. Elke winkel spaart voor een ander natuurproject in de nabije omgeving, zoals hieronder weergegeven. De kerstbomen zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt en zijn bovendien gekweekt volgens de richtlijnen voor verantwoord bosbeheer. Zo hebben de Nordmann bomen 10 jaar de tijd gekregen om uit te groeien.

Kijk ook eens voor de laatste IKEA kersttrends op Wonenonline.nl