woensdag 4 november 2015

Poggenpohl Desingawards

German Design Award 2016, Focus Open 2015, Materialica Design + Technology Award 2015 – bijna tegelijkertijd werd de innovatieve keukenarchitectuur P`7350 Design by Porsche Design Studio onderscheiden met drie belangrijke designprijzen. Hiermee wordt een indrukwekkend succesverhaal voortgezet.

De German Design Award is de internationale premiumprijs van de Duitse raad voor vormgeving. Op basis van een unieke nominatieprocedure worden uitsluitend producten toegelaten voor deelname die zich aantoonbaar onderscheiden door hun creatieve kwaliteit. In de categorie Excellent Product Design ontving Poggenpohl de begeerde German Design Award 2016 Special Mention. Het predikaat 'Special Mention' wordt gegeven aan ontwerpen met een design, dat gekenmerkt wordt door bijzonder geslaagde oplossingen en details en beloont hiermee de grote inzet van het bedrijf en de ontwerpers.

In het kader van een feestelijke prijsuitreiking en het tentoonstellingsbegin in het MIK Museum – Informatie - Kunst in Ludwigsburg, ontving Poggenpohl voor de creatieve prestatie bij P`7350 Design by Porsche Design Studio het kwaliteitskeurmerk Focus Open 2015 Special Mention. 'Focus Open' is de internationale, niet-commerciële designprijs van de deelstaat Baden-Württemberg. Bedrijven en ontwerpbureaus vanuit de hele wereld hebben ook dit jaar innovatieve product- en conceptoplossingen ingezonden. De jury van de 'Focus Open' heeft deze in de verschillende categorieën beoordeeld op de criteria: vormgevingskwaliteit, functionaliteit, innovatiegehalte, ergonomie, interfacedesign, producttypografie, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, hoogwaardigheid, uitstraling, emotionaliteit en merkconformiteit. Uit alle inzendingen werden in totaal 64 winnaars gekozen.

Met de gerenommeerde 'Materialica Design + Technology Award' worden sinds 2002 jaarlijks innovatieve producten en materialen onderscheiden die overtuigen door een bijzonder design en een hoge technologiecompetentie. Een gerenommeerde jury van experts heeft de inzendingen van dit jaar beoordeeld in de categorieën Material, Product, Surface & Technology, CO2 Efficiency en deze voor de Materialica Award 2015 genomineerd. Op de beurs Materialica in München werden de beste productinnovaties nu onderscheiden. Poggenpohl ontving voor het ontwikkelen van P`7350 de Materialica Silver Award 2015 in de categorie 'Product' en documenteerde hierdoor wederom zijn innovatiecompetentie.
Poggenpohl Möbelwerke GmbH, Poggenpohlstr. 1, D-32051 Herford 3 De keukenarchitectuur P`7350 Design by Porsche Design Studio ontving eerder al de innovatieprijs PLUS X Award 2014, de gerenommeerde designprijzen Red Dot Award 2015, Interior Innovation Award 2015 en Good Design Award 2014 evenals de economische prijs German Stevie Award 2015.