vrijdag 4 december 2015

65 Nederlandse knuffelontwerpers maken kans op eigen droomknuffel bij IKEA

Krijgt het knuffelmonster van Koen een Nederlandse opvolger? Gisteren maakten de 13 IKEA winkels in Nederland bekend wie de regionale winnaars van de internationale tekenwedstrijd van het woonwarenhuis zijn. Bij IKEA Barendrecht heeft de 11-jarige Koen Schnitker de prijzen uitgereikt aan de vijf talenten uit deze regio. Koen was vorig jaar één van de internationale winnaars: hij zag onlangs zijn tekening tot leven komen in de limited SAGOSKATT collectie. Ook in de tweede editie van de internationale tekenwedstrijd neemt IKEA de 10 beste ontwerpen in productie. De limited SAGOSKATT collectie is eind volgend jaar wereldwijd verkrijgbaar bij IKEA.


IKEA riep in november op om mee te doen aan de internationale tekenwedstrijd in het kader van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Kinderen tot en met 12 jaar konden een tekenvel downloaden op IKEA.nl/speelgoedactie en inleveren bij een IKEA vestiging in de buurt. Vandaag zijn per vestiging de vijf winnende tekeningen bekend gemaakt. Uit deze winnaars selecteert IKEA Nederland de 20 beste ontwerpen. Deze worden samen met de inzendingen uit ruim 40 landen beoordeeld op het hoofdkantoor van IKEA in Zweden. Een vakkundige jury bepaalt welke 10 ontwerpen volgend jaar wereldwijd in de schappen liggen.


Pluchen speelgoedactie
De door kinderen getekende knuffels van de limited SAGOSKATT collectie, waartoe ook het groene knuffelmonster van Koen behoort, zijn tevens onderdeel van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Tot en met 3 januari 2016 doneert de IKEA Foundation voor elk bij IKEA verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. Hierdoor krijgen kinderen in ontwikkelingslanden beter onderwijs.