vrijdag 11 december 2015

Cadeautip: Magische IQ-box

Stel je voor: je geeft iemand een cadeautje, maar je verpakt het in een ontzettend lastige geschenkverpakking. Want dat is wat de Magische IQ-box is. Het is een houten doosje met één of twee geheime vakjes. Het is eigenlijk heel simpel om de box te openen, als je zou weten hoe het moet. Maar dat is nou net het geinige: je krijgt er geen handleiding bij.

De ontvanger van je cadeautje zal dus flink z’n best moeten doen op de ‘puzzel’, voordat hij z’n geschenk in ontvangst kan nemen.


De Magische IQ-box is niet alleen geschikt als geschenkverpakking, maar bijvoorbeeld als sieradenkistje. Als je hier je meest waardevolle sieraden in opbergt hoef je niet bang te zijn dat een inbreker het doosje herkent als een sieradenkistje. Laat staan dat hij hem even snel kan openmaken om erin te gluren.

De magische IQ-box is er in twee varianten: groot en klein. De kleine variant heeft één vakje, waarvan de binnenafmeting 8,5 x 3 x 1,5 centimeter is. De grote variant heeft twee vakjes. Het kleinste vakje meet aan de binnenkant 5,5 x 2 x 3 centimeter, het grootste vakje 9 x 5 x 2,3 centimeter