zondag 6 december 2015

Gezond de winter door met de Dyson AM10 luchtbevochtiger

De winter is in aantocht en dat betekent: kaarsjes aan en met een warme kop thee voor de open haard kruipen. Maar het betekent helaas ook dat het overal ijzig koud is, je haren voortdurend statisch zijn, je vaker wél dan niet verkouden bent en met een beetje pech ligt er nog een fikse griep op de loer. Gelukkig is daar iets aan te doen, want vaak zijn deze winterse nadelen te wijten aan een slechte luchtvochtigheid. De Dyson AM10 luchtbevochtiger reguleert de luchtvochtigheid in huis en maakt de winter zo een stuk aangenamer.


Lage luchtvochtigheid
Winterkwalen kunnen te wijten zijn aan een slechte luchtvochtigheid. Je hebt bij vrieskou al snel de neiging om de verwarming lekker hoog te zetten, maar dat zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid binnenshuis kan zakken tot minder dan dertig procent. Zo’n slecht gereguleerde luchtvochtigheid in huis kan dan leiden tot klachten zoals geïrriteerde luchtwegen, statisch haar, een droge huid, gebarsten lippen en een verhoogde kans op infecties.

De oplossing? Schone nevel
De Dyson AM10 luchtbevochtiger verspreidt een fijne, volledig gereinigde nevel door de kamer en reguleert de luchtvochtigheid in huis. Tijdens een behandelcyclus van drie minuten wordt met een vernieuwend ultraviolet systeem het water eerst gereinigd. Daarna wordt in de loop van het apparaat een soort fijne nevel gecreëerd, die vervolgens door de ruimte wordt verspreid. En daar is niet alleen je gezondheid bij gebaat, maar ook je houten vloer, de piano en je meubels; die gedijen namelijk veel beter in een klimaat met een goed afgestelde luchtvochtigheid.