maandag 14 december 2015

Maak kennis met BoBo!

Het ontwerp van dit onconventionele bijzettafeltje is geïnspireerd op de Afrikaanse Baobab boom. Deze boom met zijn dikke stam en fragiele takken tart alle wetten van de juiste proporties, wat hem uniek in zijn soort maakt.


BoBo straalt hetzelfde uit. Eigenwijs en uniek. Als bijzettafel is hij bovendien erg handig; hij biedt drie plateaus voor kopjes, afstandsbediening, mobiele telefoon of zelfs een ouderwets book…


Er zijn twee standaard versies van de BoBo: gebrand eiken met massief geborsteld messing en naturel eiken met wit staal. De zwarte versie is gekleurd middels de Shou-sugi-ban techniek, een oude Japanse techniek waarbij het hout wordt gebrand en geborsteld om een natuurlijke beschermingslaag te vormen. Deze traditionele methode zorgt voor een veel rijkere kleur dan een standaard beits en verdiept de nerf van het eiken. Na het branden en borstelen wordt het hout behandeld met lak om het afgeven van houtskool te voorkomen.


BoBo is, zoals alle ontwerpen van RKNL, gemaakt door ware ambachtsmensen. Geen massa productie dus maar productie met oog voor detail. Door het gebruik van massief eiken is elk exemplaar verschillend en heeft zijn eigen karakter.