donderdag 23 april 2015

Koken op de keukentafel

Een aanrechtblad dat ingrediënten herkent en recepten suggereert en een wasbak waarmee je schoon en vuil water kan scheiden. Tijdens Salone del Mobile gaf IKEA alvast een voorproefje op de keuken van de toekomst, die in samenwerking met masterstudenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Zweedse Lund Universiteit is ontworpen. De ‘Concept Kitchen 2025’ is nog tot en met 30 september 2015 te bewonderen bij #IKEAtemporary in Milaan.

01_Concept_Kitchen

Hoe ziet ons leven in de keuken er over tien jaar uit? Hoe zullen we koken, eten, werken en leven in de centrale plek in ons huis? Het antwoord op die vragen kan je zien, voelen, ruiken en proeven bij #IKEAtemporary, het tijdelijke onderkomen van het woonwarenhuis in Milaan, waar vorige week de ‘Concept Kitchen 2025’ werd gepresenteerd. Deze keuken van de toekomst is ontstaan uit een samenwerking tussen IKEA, designfirma IDEO, de masterstudenten Industrial Design Vleer Doing en Vincent van Rheden van de Technische Universiteit Eindhoven en twee Zweedse studenten van het Ingvar Kamprad Design Centrum (Lund Universiteit).

02_Concept_Kitchen

Pannenkoeken bakken op tafel

Het absolute hoogtepunt van de keuken van de toekomst is de ogenschijnlijk simpele houten keukentafel, die dienst doet als inductiekookplaat, weegschaal, receptenboek, koelkast, oplader en keuken assistent. Wanneer je een tomaat op de tafel neerlegt, herkent de tafel de groente en laat allerlei suggesties zien wat hiermee te doen. Voeg je een ander ingrediënt toe, dan zie je op de tafel recepten verschijnen. Masterstudent Vincent van Rheden licht toe: “De tafel helpt je stap voor stap door het kookproces heen. Daarmee wordt het koken makkelijker en leuker. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel melk, eieren en bloem zij moeten gebruiken voor pannenkoeken. Daarna geeft de tafel aan waar zij de pan moeten neerzetten voor het bakken.”

03_Concept_Kitchen

Recycling en minder afval

De keuken van de toekomst kenmerkt zich niet alleen door gemak, maar ook door de mogelijkheden voor recycling. Zo kan je door de wasbak te kantelen schoon en vuil water scheiden. Het schone water wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld de vaatwasser. Daarover gesproken, de vaatwasser bestaat uit twee kasten: één voor de schone vaat en één voor de vuile vaat. Die hoef je dus niet meer uit te ruimen. Opvallend is ook de koelkast, die eruit ziet als een normale kast met verschillende transparante bakken. Van Rheden: “We verwachten dat mensen steeds minder voedsel in voorraad houden, omdat het bestellen van boodschappen steeds eenvoudiger wordt. De producten die normaal in de koelkast staan, komen in een transparante koelbox. Zo blijven beperkt houdbare producten in het zicht en gebruik je ze eerder. Daarmee willen we voorkomen dat het eten wordt weggegooid.”

Lees meer over IKEA keukens op Wonenonline.nl

woensdag 22 april 2015

Poggenpohl succesvol bij de Red Dot Award 2015

P'7350 Design by Porsche Design Studio onderscheiden voor hoogste designkwaliteit

Poggenpohl heeft bij een van de belangrijkste internationale competities voor productdesign, de Red Dot Design Award, opnieuw zijn designcompetentie en innovatieve kracht bewezen – de P'7350 Design by Porsche Design Studio overtuigde de 38 leden tellende vakjury en ontving het felbegeerde kwaliteitslabel 'Red Dot Award: Product Design 2015'.

poggenpohl

De Red Dot is een internationaal en brancheoverkoepelend erkende onderscheiding voor hoge designkwaliteit. "Al 60 jaar komen jaarlijks gerenommeerde vormgevingsexperts samen in Essen om de beste designs te onderscheiden. Dit jaar was er met bijna 5.000 producten uit 56 landen een recordaantal inzendingen – een geweldige hoeveelheid voor onze jury die ieder afzonderlijk product beoordeelt. Het hoge niveau duidt ook op het bijzondere belang van de onderscheidingen. De winnaars van de Red Dot Award: Product Design 2015 hebben een buitengewoon grote prestatie geleverd en daarmee verdiend gewonnen bij de grootste designwedstrijd ter wereld," aldus professor Dr. Peter Zec, initiator en CEO van de Red Dot Award.

Op 29 juni 2015 vindt in Essen de kronende afsluiting van de gerenommeerde productwedstrijd plaats: het Red Dot gala. De winnende producten worden in de bijzondere tentoonstelling 'Design on Stage' gepresenteerd, voordat zij in de permanente tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen worden opgenomen.

Poggenpohl heeft dit jaar meerdere belangrijke prijzen gewonnen. De keukenarchitectuur P'7350 Design by Porsche Design Studio ontving afgelopen week bij de voor het eerst in Duitsland uitgeloofde economische prijs, de German Stevie Award 2015, de 'Silver Stevie Award' in de categorie 'Nieuwe producten en productmanagement'. Eerder al werd de P'7350 onderscheiden met de innovatieprijs PLUS X Award en met de gerenommeerde designprijzen Interior Innovation Award en Good Design Award. Het merk Poggenpohl werd voor de 5e keer op een rij onderscheiden met het felbegeerde kwaliteitslabel 'Superbrands Germany 2014/2015'.

dinsdag 21 april 2015

Neptune’s Chichester badkamermeubelen zorgen voor een ingetogen elegantie in de badkamer

Neptune geeft met eikenhout, marmer en kalksteen de badkamer een wellnessgevoel

Swindon, april 2015 – Hoewel we er dagelijks meerdere malen gebruik van maken, is de badkamer vaak de meest ondergewaardeerde ruimte in huis. Toch is het vrij gemakkelijk om de functionele badkamer te transformeren in een ontspannen wellnessruimte. De Chichester badkamermeubelen en accessoires van Neptune, het Britse lifestyle en interieurmerk, geven de badkamer met kleine inspanningen extra allure. De luxe meubelen bieden vele mogelijkheden en zijn geheel massief, zowel het werkblad, als het handgemaakte en handgeschilderde houten onderstel. Door het ambachtelijk verwerken van de materialen eikenhout, marmer en kalksteen maakt Neptune ook met haar badkamermeubelen een duidelijk statement in vakmanschap. Deze natuurlijke en rustgevende materialen combineren bijzonder goed met een palet aan matte, zachte tinten aangevuld met elegante Neptune accessoires. Hiermee wordt de perfecte omgeving gecreëerd voor ontspanning en welverdiende rust.

Bathrooms_004_Chichester

De stijlvolle Chichester badkamercollectie van Neptune heeft er geruime tijd over gedaan om van de tekentafel te komen. De ontwerpen moesten er chique en tegelijkertijd natuurlijk en aantrekkelijk uitzien; met duidelijke maar toch eenvoudige lijnen, die elegant en ingetogen zijn en een duidelijk statement van vakmanschap tonen.

Bathroom-_36_Chichester

Chichester wastafels
De designs van de Chichester wastafels zijn praktisch en geven een weelderige uitstraling aan elke badkamer. Het gehele meubel is massief; zowel het marmeren of eikenhouten werkblad, als het handgemaakte en handgeschilderde houten onderstel. De vele opslagmogelijkheden en verstelbare rekken geven de broodnodige ruimte in het meubel. De meubelen kunnen worden ingebouwd of vrijstaand worden geplaatst en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De Chichester meubelen zijn zowel beschikbaar in onderbouwmeubelen met keramische opzetwaskommen als meubelen met keramische verzonken waskommen. Daarbij is er een keuze in een open meubel of een meubel met dichte kasten. Het Chichester badkamermeubel met dichte kasten is er in een recht model, maar ook in een niet-alledaags gewelfd model, zonder een concessie te doen in opslagruimte. Voor zowel een grote als kleine badkamer, of voor een badmeubel in de slaapkamer of het toilet, biedt Neptune tal van keuzes.

Chichester_Washstand_1_024

Accessoires maken het verschil
Om de look compleet te maken, heeft Neptune een fraaie collectie spiegels en andere elegante accessoires, zoals kranen, manden, glazen opbergpotten en kaarsen, die de badkamer voorzien van een spa-achtige luxe. Met de Neptune badkamermeubelen en accessoires is de badkamer niet alleen functioneel, maar zorgt deze ruimte ook voor een dagelijkse ontspannen wellnesservaring.
In Nederland is Neptune gevestigd in Voorburg. Kijk voor meer informatie over Neptune op www.neptunehome.nl.

Voor meer badkamer trends en badkamermeubels kijk ook eens op Wonenonline.nl

maandag 20 april 2015

Nieuw op de meubelbeurs Milaan 2015: Rolf Benz 580. Een sterk karakter.

Er zijn meubelstukken waarbij meteen een band ontstaat met de kijker. Die niet alleen het zitten definiëren, maar het complete vertrek. Meubelstukken als Rolf Benz 580. Ontworpen door het designduo formstelle belichaamt de nieuwe fauteuil op perfecte wijze de vormgevingscultuur.

RolfBenz_580_019_small

Het meest markante kenmerk van Rolf Benz 580 is zijn zichtbare houten frame dat geïnspireerd is door het plooiingsconcept. Het is gebaseerd op de grondige meubelmakerskennis van formstelle en zorgt in samenspel met de ambachts- en stofferingskunst van Rolf Benz voor de hoogste originaliteit.
Met zijn gedurfde vorm, zijn overduidelijke siernaden en zijn comfortabele stoffering verwordt Rolf Benz 580 tot een stuk designcultuur dat in herinnering blijft.
Al met een lage leuning biedt het nieuwe origineel het vertrouwde, luxueuze zitcomfort van Rolf Benz. Nog comfortabeler wordt de fauteuil in de versie met hoge leuning in combinatie met de bijpassende voetenbank.

RolfBenz_580_020_small

Producteigenschappen Rolf Benz 580:

  • Zithoogte: 43 cm
  • Houten frame: eiken H70, eiken H98 of notenhout H81
  • Modellen: fauteuil, fauteuil met hoge leuning, voetenbank en kussen
  • Design: formstelle
  • Made in Germany
Meer informatie en verkoopadressen: www.rolf-benz.com

zaterdag 18 april 2015

Into the Woods

Colorique® presenteert hun nieuwste collectie Into the Woods. Een vrolijke en avontuurlijke verzameling accessoires die elke meisjeskamer verrijken. Van een grote speeltent tot kussens met vlinderprint en van een poef in de vorm van een boomstam tot een stoer dierenkleed. De producten passen onderling goed bij elkaar én zijn een mooie aanvulling op de bestaande collecties van Colorique.

Colorique2

Avontuurlijke boswandeling
In de collectie Into the Woods hebben de natuur en dieren een hoofdrol. De producten zijn gebaseerd op een avontuurlijke boswandeling op een mooie dag. Een ontdekkingstocht door het bos, waar achter bomen verschillende dieren, zoals een uil en vlinders, verstopt zitten. Midden in het bos op een open plek staat een tipitent, waarin ook van alles te beleven is. Into the Woods is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Colorique4

Colorique
Unieke kinderspullen en (woon-)accessoires maken die een goed gevoel teweegbrengen bij kleine én grote mensen. Dat is de missie van Colorique. Inmiddels bestaat het merk al ruim 20 jaar en levert producten aan winkels over de hele wereld. De collecties komen voort uit een passie voor oude stoffen, handwerk, vrolijke kleuren en originele producten én worden op een eerlijke manier geproduceerd.

Colorique3

Kijk voor alle collecties op www.colorique.nl

Colorique-1

vrijdag 17 april 2015

If gold award 2015 voor P3 Comforts van Duravit

Duravit legt focus op intelligent toegepaste techniek, hoogste kwaliteit en goed design. Deze hoge designcompetentie werd opnieuw bevestigd: in 2015 behoren drie noviteiten van Duravit tot de winnaars van de gerenommeerde designonderscheidingen. Bijzonder verraste de badkamerserie P3 Comforts, die met de begeerde iF gold award werd onderscheiden. Bovendien kon de badmeubelserie Vero van Kurt Merki Jr. en het innovatieve ligbad Paiova 5 van het Weense ontwerptrio EOOS de 50 koppige iF-vakjury overtuigen.

if-gold-award-2015-voor-p3-comforts-van-duravit-(3)

De complete badkamerserie P3 Comforts ontstond in samenwerking met Phoenix Design uit Stuttgart. Geometrisch bescheiden vormen gecombineerd met zinvolle details en innovatieve materialen. De douchebak met haar elegante details overtuigde de jury in het bijzonder.

if-gold-award-2015-voor-p3-comforts-van-duravit

Sinds 1995 heeft Duravit zo meer dan 30 iF Awards voor uitstekend design ontvangen. In totaal ontving iF dit jaar 4.783 inzendingen uit 53 landen. De iF design award staat voor de perfecte verbinding van design en economie en is als wereldwijd erkend kenmerk voor uitstekende vormgeving bekend

if-gold-award-2015-voor-p3-comforts-van-duravit-(1)if-gold-award-2015-voor-p3-comforts-van-duravit-(2)if-gold-award-2015-voor-p3-comforts-van-duravit-(4)

donderdag 16 april 2015

UASHMAMA®

Gemaakt in Italië en nu ook verkrijgbaar in de Benelux. De combinatie van traditie, vakmanschap en technologie heeft er voor gezorgd dat de “magische” formule voor UASHMAMA® (zeg Wash mama) papier is ontstaan.

Door een productieproces waarvan de techniek te vergelijken is met het looien van leer is een duurzaam materiaal ontstaan. 100% natuurlijke vezels, afkomstig van kweekbomen.

UASHMAMA

Het is papier, het lijkt op leer, is wasbaar als stof en behoudt zijn vorm. Daardoor is het voor vele doeleinden geschikt. De productlijn van UASHMAMA® is eindeloos en blijft inspireren. Van de fantastische zakken tot aan de functionele tassen. De producten worden met liefde bedacht en stuk voor stuk ambachtelijk gemaakt.

Na de zeer populaire Paper Bags is de lijn nu uitgebreid met onder andere handtassen, shoppers, bretels en schorten. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en bewerkingen.
Facts
- Je kan de producten van UASHMAMA® écht wassen.
- Origineel & duurzaam
- Gemaakt van kweekbomen
- Gebruik van plantaardige kleurstoffen
- Mix & match je eigen UASHMAMA® set bij elkaar

woensdag 15 april 2015

Facelift lifestyleserie HÜPPE Design pure direct in de prijzen

Om tegemoet te komen aan de vraag naar puristisch en strak design, heeft de Duitse douchewandfabrikant HÜPPE de succesvolle zwaaideurserie 501 Design een facelift gegeven. De nieuwe serie heet HÜPPE Design pure en is ontwikkeld op basis van de exclusieve HÜPPE designstijl ‘pure“ in samenspraak met het succesvolle ontwerpbureau Phoenix Design. Het resultaat is een toonaangevend ontwerp dat esthetisch in moderne badkamers geïntegreerd kan worden. Dat de markt innovatie, design en functionaliteit waardeert is gebleken, want opnieuw viel HÜPPE in de prijzen. HÜPPE heeft met de nieuwe serie Design pure onlangs de IF Design Award 2015 en de German Design Award 2015 gewonnen.

Design-pure-SFT-geschlossen-03-2015
Met de HÜPPE Design pure heeft HÜPPE een eigentijdse tegenhanger van de serie Design elegance. Want nu zijn alle modellen leverbaar in de exclusieve en typische HÜPPE designstijlen “pure” (minimalistisch en strak) of “elegance” (rond en elegant). Qua vormgeving en techniek heeft HÜPPE veel vernieuwingen doorgevoerd. In lijn met de designstijl “pure” zijn alle wandprofielen hoekig en puristisch vormgegeven. De profielen zijn leverbaar in vele kleuren, waaronder de nieuwe kleuren grijsbruin, zwart en chroomlook/grijsbruin. Het zwart op de profielen geeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling. Ook de stabilisatiebeugel, de scharnieren en de deurgreep zijn volledig vernieuwd en hebben nu een exclusief en onderscheidend ontwerp. De stabilisatiebeugel kan flexibel in hoeken worden gemonteerd en is op locatie eenvoudig in te korten. De schroeven zijn verdekt en toch goed bereikbaar. De scharnieren zijn extreem vlak en hebben geen zichtbare schroeven.

Design-Pure-met-chroom-glasdecor-Element

De ontwerpers van Phoenix Design hebben het unieke “pure” concept doorgevoerd in een grote verscheidenheid aan modellen. Voor elke badkamer biedt HÜPPE een schitterende oplossing. Alle douche- en badwanden worden in echt veiligheidsglas (6 of 8 mm) geleverd met 10 jaar nakoopgarantie, CE-keurmerk en TÜV-certificaat. Naast het heldere glas zijn ook de glaskleuren brons en grijs te leveren en drie stijlvolle decors voor meer privacy of decoratie. Dit zijn Bubbles, Privatima en Sand Plus. Al deze decors en het glas zijn bovendien met “anti-plaque” te leveren. Anti-plaque vermindert vuilaanhechting en vereenvoudigt het schoonmaken.

Design-pure-SFT-geschlossen-03-2015

Meer informatie over douches en douchewanden vind je op Wonenonline.nl

maandag 13 april 2015

Forbo presenteert nieuwe Eternal collectie in Milaan

Forbo presenteert een voorproefje van haar nieuwe Eternal collectie in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Daartoe heeft de vloerproducent samen met designers Jelle Visser, Geke Lensink en meubelfabrikant eQ+ een presentatie ingericht van circa honderd vierkante meter waarbij de collecties als vanzelf in elkaar overvloeien. De nieuwe Eternal collectie omvat onder andere digitaal geprint vinyl bestaande uit fraaie geodes (binnenkant van een kristalbol, red.) en een regenbooginspiratie.

Fraaie-geodes-in-de-nieuwe-Eternal-collectie-van-Forbo-Flooring

Naast Eternal laat Forbo haar nieuwe Marmoleum Modular collectie zien, die met haar modulaire karakter uitnodigt tot spelen en inspireert. Dat alles dus in combinatie met de nieuwe stoelen van eQ+ (de Alumni Collection), de lichtobjecten van Jesse Visser en de tafels en andere interieurproducten van Geke Lensink.

U vindt Forbo van 14 tot en met 19 april op de Via del Carmine 11 in de historische wijk Brera in Milaan. Vragen vragen over Eternal: contact.milano@forbo.com.

zondag 12 april 2015

LIFE IS GREAT op avontuur

LIFE IS GREAT, de modulaire vuur-en-fun tafel van ontwerpster Louise Cohen gaat op reis. Elke maand staat de tafel in een andere tuin of op een ander (dak)terras. Wie als volgende een maandje op deze bijzondere tafel gaat passen, wordt bepaald door het laatste logeeradres. Enige voorwaarde is dat de multifunctionele tafel bij minimaal één tuinfeestje ingezet wordt als stralend middelpunt.

Louise-Cohen_LIFE_IS_UNLIMITED_outdoor

De tafel LIFE IS GREAT is al veel met Louise Cohen op reis geweest naar diverse designexposities en events in binnen- en buitenland. ‘De reacties van experts, galeriehouders, collega-ontwerpers en pers waren zonder uitzondering positief en lovend’, aldus Louise Cohen, ‘dus ik laat LIFE IS GREAT vol vertrouwen alleen de wereld in gaan. Om de avonturen te kunnen volgen vraag ik mijn ‘tafel-gasten’ om me in woord en beeld te laten weten hoe de tafel gebruikt wordt. Ik deel deze belevenissen en foto's op een speciale Facebook-Fan-pagina. Ook zal de reis van de tafel te volgen zijn via maandelijkse verhalen op LIFE IS GREAT's eigen site. Ik ben zelf heel benieuwd naar het wie, wat, hoe en hoever!’

Louise-Cohen_LIFE_IS_FANTASTIC

De reizende tafel meet 150 bij 150 cm en heeft zowel een ingebouwde stookplaats als een wijnkoeler. Het vuurtje houdt tot in de late uurtjes iedereen gezellig warm, óók in het voor- en najaar, en met behulp van een grillrooster kan er zelfs op gekookt worden. De dubbelwandige wijnkoeler houdt een fles (sprankelende) wijn tot wel vier uur heerlijk koel. Het bijpassende bankje is ook 150 cm breed en biedt ruimte aan drie personen. Het biedt ook plaats voor de houtopslag. Zowel de tafel als het bankje hebben wielen en zijn zo makkelijk verplaatsbaar. De tafel is vrijwel onverwoestbaar en onderhoudsvrij én kan zomer en winter buiten staan. Het frame is van gegalvaniseerd staal, de losse tegels zijn van porseleinaarde en zijn ongevoelig voor vlekken of vorst. Een tafel om te hebben én te houden.

zaterdag 11 april 2015

Rock your rooms: sonoro-retrodesignradio’s nu in Nederland

Speciale modellen voor woonkamer, slaapkamer, badkamer en buiten

Als echte muziekliefhebber wil je altijd en overal muziek luisteren. Het liefst uit een prachtig ontworpen speaker. En met een geluidskwaliteit die de ruimte in je kamer ongelooflijk goed benut. Onmogelijk, zeg je? Vanaf nu niet meer. sonoro komt namelijk naar Nederland. Dit van oorsprong Duitse merk biedt je vier verschillende radio’s met een hip en prijswinnend retrodesign

sonoro-3

Uniek is dat ze de akoestiek van de kamer waarin ze staan, ‘begrijpen’, waardoor de muziek beter klinkt dan ooit. Er is een sonoro-model voor de woonkamer, twee voor in de slaapkamer en een voor in de badkamer en buiten. Aan jou de keus het model en de kleur te kiezen, die bij je passen. Het genieten van het kraakheldere en kamervullende geluid is daarna aan jou.

sonoro-2

Voor een perfecte muziekkwaliteit in je woonkamer kies je voor de sonoroSTEREO. De mogelijkheden van deze eenvoudig te bedienen speaker zijn eindeloos: stream Spotify of iTunes vanaf je smartphone of tablet via Bluetooth, sluit je tv of computer erop aan of luister – volledig storings- en ruisvrij – naar digitale radio in de hoogste DAB+-kwaliteit. Zeker is dat je ondersteboven geblazen wordt door een verbazingwekkend goed 2.1-stereogeluid en de krachtige, ingebouwde subwoofer. Koppel je telefoon en dans binnen een mum van tijd op je favoriete danstracks in de huiskamer. De sonoroSTEREO is verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Daarnaast is de sonoroSTEREO tijdelijk in diverse exotische kleuren verkrijgbaar: in het zilver, walnoot en taupe, maar wees er snel bij want dit zijn limited editions.

sonoro-1

Begin en eindig je dag goed met de compact vormgegeven sonoroCD en sonoroRADIO. Perfect afgestemd op wat jij qua wakker worden en in slaap vallen nodig hebt. Denk aan een wekkerradio met ingebouwde relaxmuziek of het kalmerende geluid van de ruisende zee. De speaker zit aan de bovenzijde van deze strak vormgegeven sonoro-modellen, waardoor ze de muziek rondom door de kamer zenden – een 360 graden Sound Experience. De sonoroCD beschikt ook over een dimbare display en een cd-speler, zodat je lekker in slaap kunt dommelen bij je favoriete luisterboek. Kies je liever voor hoge kwaliteit DAB+-radio of muziek vanaf je smartphone of tablet? Ook dat klinkt deze sonoro-modellen als muziek in de oren. Muziek die je ’s ochtends heerlijk rustig in volume laat opbouwen. Weg met dat irritante alarm, welkom sonoro! Verkrijgbaar in zwart, wit, zilver, rood. De sonoroRadio is naast deze kleuren ook verkrijgbaar in het groen.

Op zoek naar een wat robuuster model radio? Kies dan voor de sonoroGoLondon – ideaal voor bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of onderweg. Ga in bad liggen, zet dit spatwaterdichte model met twaalf uur batterijduur aan en waan je in een wellnessomgeving. Het design valt zeker niet in het water: met een mix tussen retro en modern sla je ook buiten een goede toon aan. Kies voor FM- of DAB+-radio en neem hem mee naar het park of het strand. Liever je eigen muziek? Koppel dan je smartphone, tablet of mp3-speler of ander apparaat via de aux-ingang. Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Na een tijdje zin in iets anders? De sleeve is eenvoudig te verwisselen en verkrijgbaar in onder andere rood, blauw, paars en oranje.

vrijdag 10 april 2015

PARELTJES AAN DE MUUR

Geen dure aankopen of gesjouw met meubelen. Je geeft je huis supersnel een nieuwe look met behulp van deze prachtige ingelijste afbeeldingen van het Deense interieurlabel Bloomingville. Maak een spannende combinatie van mooie spreuken en botanische prints en creëer je eigen interieurstijl!

Of je nu je nieuwe huis gaat inrichten of je huidige interieur een opfrisbeurt wilt geven: accessoires maken je huis pas écht af. In de online woonwinkel DeInterieurcollectie.nl kun je je hart ophalen. Zo vind je er de prachtige woonaccessoires van het op-en-top Scandinavische label Bloomingville. Van spiegels, vazen en kussens tot lampen, plaids en vloerkleden. In de nieuwe collectie vind je een aantal echte pareltjes voor aan de muur: nostalgische fotolijsten met prachtige afbeeldingen en inspirerende teksten. Kies je eigen combinatie en geef je interieur in één keer een nieuwe look.

Bloomingville-fotolijsten

Over De Interieurcollectie

DeInterieurcollectie.nl is een online woonwinkel met een uitgebreide collectie meubels, lampen, woonaccessoires en interieurparfums volgens de laatste woontrends. Ook voor accessoires voor de badkamer, keuken of tuin ben je bij deze webshop aan het goede adres. Bij DeInterieurcollectie.nl vind je betaalbaar design met een hoge funfactor van populaire woonmerken als Bloomingville, House Doctor, Hübsch, Broste Copenhagen, Day Home, Elvang, Blomus en Millefiori Milano.

Voor meer wanddecoratie inspiratie wanddecoratie inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl

donderdag 9 april 2015

Forbo organiseert Marmoleum Modular ontwerpwedstrijd

Forbo Flooring organiseert een ontwerpwedstrijd rondom de introductie van haar nieuwe collectie Marmoleum Modular. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen en een ontwerp te maken met Marmoleum Modular, dat vanwege haar modulaire karakter, vier basisdessins, 61 kleuren en zes tegelformaten eindeloos veel designmogelijkheden kent. Het mooiste ontwerp wordt opgenomen in de officiële Marmoleum Modular collectie en natuurlijk wordt de vloer (tot honderd vierkante meter) gratis gelegd bij de winnaar/winnares. Kijk voor de actievoorwaarden, stalen, kleuren en tegelmaten op www.forbo-ontwerpwedstrijd.nl Inzenden kan tot 1 juni 2015.

De-nieuwe-Marmoleum-Modular-collectie-van-Forbo-Flooring

maandag 6 april 2015

Haal de natuur in huis

Wie houdt van duurzame woonaccessoires en decoraties van hout en bamboe kan het hart ophalen in de webwinkel van Houtspul. Het afwisselende assortiment bevat zowel praktische design producten als grappige gadgets. Allemaal van bamboe, hout of voorzien van een hout-design. Houtspul werkt met nieuwe en verrassende merken die op een verantwoorde wijze met het milieu omgaan. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen merk op de markt gebracht, met producten die de huidige leveranciers niet konden leveren. De mooie houten producten zijn een aanwinst voor elk interieur en geweldig om cadeau te geven.

kussens-en-poef-met-een-boomstam-look

Breng hout in je interieur

Met wat kleine aanpassingen en de juiste woonaccessoires krijgt elk interieur een natuurlijke uitstraling. Wat dacht je van de geweldige houten lampen. Hiermee geef je een ruimte een natuurlijke look en haal je een echte blikvanger in huis. De lampen zijn namelijk zowel uit als aan een echte eyecatcher! De kussens in de vorm van een houtplak  of boomstam zijn ook een leuke aankleding. Ze lijken niet zo comfortabel, maar schijn bedriegt want ze zijn heerlijk zacht, splinteren niet en staan geweldig op de bank of op een stoel. De reiskussens zijn ook nog eens ideaal om mee te nemen in de auto of een vliegtuig. Krijg je veel bezoek en heb je net een zitplaats te weinig? Dan biedt de opblaasbare poef met boomstam-design uitkomst. Naast het feit dat deze poef handig is om erbij te hebben, is het ook nog eens een heel leuk zitje dat op een subtiele manier buiten naar binnen haalt.

houten-lampenkap-groot

Duurzame en unieke cadeaus

Ook voor een bijzonder cadeau kun je in deze shop volop inspiratie opdoen. Keukenprinsen of -prinsessen maak je gegarandeerd blij met een van de nieuwe snijplanken van Pension fuer Produkte. Dit designlabel lanceert prachtige snijplanken uit acacia hout die zijn ontworpen door de ontwerpers Karen Olze en Gisa Wilkens. Op alle houten snijplanken is een figuur gelaserd en deze is zo geplaatst, dat het net lijkt alsof het figuur onderdeel uitmaakt van een prachtig landschap. Hierdoor ontstaat er een houten snijplank die niet alleen heel handig is, maar ook nog eens geweldig is om naar te kijken. Zo lijkt het alsof de kanovaarder op de snijplank ook echt aan het varen is en lijkt het alsof de olifanten op een savanne lopen. Een andere geweldige gadget om te geven én te krijgen is het vurenhouten wijnkistje. In een handomdraai om te bouwen tot een wijnrek voor 3, 6 of zelfs 12 flessen. Een ideaal cadeau voor de echte wijndrinker en voor iedereen die wel van een grapje houdt.

snijplank-herten

Over Houtspul

Meubelmaker Elmar Jansen heeft in 2011 webwinkel houtspel.nl opgericht, een webshop met een ruim assortiment aan duurzaam houten speelgoed. Naarmate deze webwinkel groter werd, werd de vraag naar duurzame houten decoratie en accessoires steeds groter. Daarom is onlangs zijn nieuwe webshop houtspul.nl gelanceerd. Een shop met zowel praktische producten als mooie hebbedingen van hout en bamboe met een verrassend design en een prachtige afwerking. Houtspul bewijst dat mooi design niet duur hoeft te zijn.

Voor meer woonaccessoires en verlichting kijk ook eens op Wonenonline.nl

zondag 5 april 2015

Brabantia hearts Orla Kiely

Toonaangevend designmerk Brabantia, bekend van stijlvolle en slimme producten voor huis en keuken, werkt samen met 'de koningin van prints', de Ierse ontwerpster Orla Kiely. Haar wereldberoemde blaadjes groeien nu op Brabantia's al even iconische Retro Bin. Het motief is verkrijgbaar in Cream met Yellow deksel en in Charcoal (houtskool) met Orange deksel. Een natuurlijke combinatie.

Iconische print voor een iconische bin
Moeiteloos elegant, dat is onze Retro Bin. Maar hij is meer dan alleen maar mooi – hij is slim van binnen en van buiten. Dat begint al bij het soepel openende en geruisloos sluitende deksel. Makkelijk en extra hygiënisch, want je hoeft het niet aan te raken. De Retro Bin is bovendien gemakkelijk te onderhouden, stevig en nu in een 12, 20 en 30 liter versie verkrijgbaar met de hartverwarmende print van Orla Kiely.

Retro-Bins-Orla-Kiely-Mood-Group-02_lowres

Orla Kiely en Brabantia’s Retro Bin: een natuurlijke match
Orla Kiely is een internationaal bekend ontwerpster, die sinds 1995 via haar haar liefde voor patroon, kleur en textuur uitdraagt via haar ontwerpen. Ze heeft een winkel in Covent Garden en woont in Londen met haar man Dermott, tienerzonen Robert en Hamish en labradoedel Olive. Kiely staat bekend om haar retro geïnspireerde en brede lifestyle collectie - van prêt-à-porter tot meubilair – en voegt nu dus ook de Retro Bin toe aan haar oeuvre. 

106767-Retro-Bin-12L-Orla-Kiely-Charcoal-Mood-Kitchen-01_lowres

Mechteld Petersen, Value Director bij Brabantia: "Orla Kiely's ontwerpen zijn geïnspireerd  door de jaren ‘60 en '70, net als onze Retro Bin. De ontwerpen zijn zowel retro als modern, de Retro Bin en Orla’s ontwerp zijn dus een perfecte match."

zaterdag 4 april 2015

De bloemetjes buiten hangen

Met kleurrijke zomerbloeiers als Petunia, Spaanse margriet, Fuchsia en Verbena wordt jouw terras of balkon deze zomer the place to be om te luieren en te genieten in de zon. Zet ze in bakken op de grond en hang ze in bloembakken aan de reling van het balkon. En vergeet niet hanging baskets op te hangen. Daarmee benut je de ruimte optimaal en is je bloeiende paradijsje compleet.

Petunia

Ideale hangplantjes

Wil je een waterval aan bloemen op je balkon of terras? Denk dan eens aan hanging baskets oftewel hangende tuintjes. Ideale zomerplantjes hiervoor zijn geranium (Pelargonium), Lobelia, Fuchsia, Petunia, mini-petunia (Calibrachao), Spaanse margrieten en Verbena. Ze hangen vrolijk tot ver in het najaar en er verschijnen continu nieuwe bloemetjes.

Hanging-basket-01

Kant en klaar of zelf doen

Bij het tuincentrum zijn er volop kant en klare hanging baskets verkrijgbaar. Het is een kwestie van ophangen en… genieten maar. Wil je er eentje zelf maken? Dat is heel eenvoudig. Zet de hanging basket eerst op een emmer zodat hij stevig staat. Bekleed de mand met een inlegvel van kokosvezels en maak inkepingen in de zijkanten. Vul de mand met grond en plant jouw favoriete zomerbloeiers. Begin met de hangplantjes aan de zijkanten die je via de inkepingen in het inlegvel in de grond zet. Beplant vervolgens de bovenkant en zet daarbij hangplantjes en lage planten langs de rand en in het midden een of meer planten die omhoog groeien.

Lobelia

Bloeigarantie

Om je hangend tuintje er optimaal uit te laten zien, zijn er drie eenvoudige trucs: 1. geef regelmatig water, 2. Geef plantenvoeding en 3. haal uitgebloeide bloemetjes weg.

Tip: 10 mei is het Moederdag… Verras je moeder eens met een zelfgemaakte hanging basket!

Meer inspiratie en informatie over tuinplanten vind je op www.mooiwatplantendoen.nl.

vrijdag 3 april 2015

Derde designprijs voor de FUSE

De FUSE wastafel is opnieuw in de prijzen gevallen!
Ditmaal heeft het ontwerp van Marike Andeweg de prestigieuze Red Dot Design Award in de wacht gesleept. Hiermee is de FUSE bekroond met maar liefst drie Duitse designprijzen in één jaar. Een geweldige prestatie en uitgesproken waardering voor dit prachtige ontwerp.

fuse wastafel

De Red Dot Design Awards worden ieder jaar uitgereikt en zijn één van de meest begeerde designprijzen. Alle inzendingen worden beoordeeld aan de hand van de hoogste standaarden en een serie strenge beoordelingscriteria, zoals de mate van innovatie, functionaliteit en ergonomie.

Het onderscheidende karakter van de FUSE, gevormd door rechte en gekromde lijnen, imponeerde de jury.
De strakke belijning aan de buitenzijde wordt versterkt door de organische gevormde en
subtiel geïntegreerde overloop aan de binnenzijde. Het verlaagde muurplateau zorgt voor een zwevend effect en biedt tegelijkertijd bergruimte. Het feit dat de sifon aan het oog wordt onttrokken zorgt ervoor dat de FUSE bijna een object wordt.

De Fuse is gemaakt van wit Cristalplant® en wordt geleverd met een bijpassende click-clack afvoer.

donderdag 2 april 2015

Nederlands design internationaal bekroond met Red Dot Award

Vandaag is bekend gemaakt dat de relaxfauteuil Caruzzo van de Nederlandse designfabrikant Leolux is bekroond met een prestigieuze Red Dot Award voor productdesign. De Red Dot Award is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld en de jury kent jaarlijks awards toe aan producten met een uniek design. Met gepaste trots ontvangt Leolux deze Award voor de Caruzzo, een fauteuil die op perfecte wijze design, innovatie, comfort en vakmanschap combineert.

153038-Caruzzo--0002-969a4b-large-1420789450

Designer Frans Schrofer

De Caruzzo werd ontworpen door de Haagse designer Frans Schrofer: ‘Deze Caruzzo fauteuil is een afspiegeling van het nieuwe Leolux, vol durf en innovatie; hij is gecreëerd met hulp van de nieuwste computertechnieken, maar tegelijkertijd met het klassieke vakmanschap dat Leolux aan boord heeft. Dankzij de sterke vormen van de stoel met brede schouders straalt de stoel zelfvertrouwen en kracht uit.’ De geregen siernaad aan de achterzijde wordt handmatig door de stoffeerders van Leolux aangebracht. Een fraai staaltje vakmanschap waarmee Caruzzo direct aandacht trekt.

154964-Caruzzo--K01-c59df9-large-1422525499

Ambacht en techniek

Het moderne ontwerp van Caruzzo heeft een bescheiden en elegant karakter maar is tevens speels en praktisch. De hoge rug biedt naast comfort ook privacy om ultiem te kunnen relaxen. De stoel is leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo is hij verkrijgbaar in twee zithoogtes en kunnen zowel de binnen- als buitenzijde van de kuip apart bekleed worden in elke Leolux bekleding. Voor extra zitcomfort is er een bijpassende poef.

Caruzzo is een draaifauteuil die is uitgerust met een neigmechaniek dat in elke stand kan worden geblokkeerd voor een hoogstpersoonlijk comfort.

Caruzzo van Leolux

Design: Frans Schrofer, 2015

woensdag 1 april 2015

Beddinghouse Kardol & Verstraten

Het merk Kardol & Verstraten is een toonaangevend bedtextiellabel uit Amsterdam en wordt al bijna 20 jaar geroemd om haar unieke dessins en hoogwaardige kwaliteit bedtextiel.

1-beddinghouse-lushgarden

Lush Garden is, zoals de naam al zegt, als een weelderige tuin. Elke bloem is op zich een kunstwerkje. Dit bijzondere dessin vol transparante gelaagdheid van diverse soorten bloemen en bloembladen is een prachtig artwork. Zachte pastel- en poedertinten afgewisseld met hier en daar een frisse heldere ‘noot’. Een schilderachtig dekbedovertrek met romantische uitstraling en mooie grafische gelaagdheid. Lush Garden is geschikt voor elk type slaapkamer, de moderne, landelijke of klassieke!

2-beddinghouse-eternal

Het fijne patroon van dit dessin herhaalt zich tot in het oneindige, vandaar ook de naam Eternal. Door de vervloeiende, aquarelachtige kleuren over dit spannende motief is Eternal een zeer verrassend en hedendaags dessin. Eternal heeft frisse pastelkleuren in combinatie met zacht zilvergrijs als ondertoon. Dit dessin is zeer geschikt voor de moderne slaapkamer.

3-beddinghouse-fata-morgana

Dit dekbedovertrek is een waar fata morgana. Als je in het vroege voorjaar al voor dag en dauw uit de veren bent, kun je dit schouwspel van zachte nevel en een opgaande zon over de velden aanschouwen. Zo is het ook met dessin Morning Light.  De donzige uitgebloeide paardebloemen op de voorgrond geven nog een extra zachtheid. Dit dessin in frisse zacht pasteltinten is geschikt voor zowel de landelijke, klassieke als moderne slaapkamer.

beddinghouse-marmora

Het dekbedovertrek Marmora heeft een hele speciale fotoprint. Het heeft de kleur en sfeer van water en een zacht ruisende kustlijn. Ook kun je de aders van een zeer speciale marmersoort in zien. Het dessin is geïnspireerd door de hedendaagse modetendensen en door de poederige kleuren toch uniek in zijn soort. Marmora is zeer geschikt voor de moderne en klassieke slaapkamer.

Krachtvoer voor hortensia

De hortensia is één van de populairste tuinplanten van Nederland. Goed nieuws: Pokon heeft haar hortensiavoeding vernieuwd. Behalve de plant wordt tegelijkertijd ook de grond verbeterd. Daarmee versterk je de hortensia en dat resulteert in een extra rijke en lange bloei! Bijkomend effect: een gezonde plant is nauwelijks gevoelig voor ongedierte en ziektes… 

pokon krachtvoer


Dubbele werking

De hortensiavoeding van Pokon bevat onder meer ijzer en magnesium. IJzer zorgt voor de mooie volle kleur van de bloemen, magnesium voor gezonde, groene bladeren. Organische stoffen verbeteren de bodem. De grond wordt lichter, luchtiger en houdt beter voeding en vocht vast. De natuurlijke mineralen voegen ook sporenelementen toe die de grond rijker maken en daarmee de plant ook nog eens beter laten groeien.
 
Makkelijke maaltijd
De beste periode om te voeden is van maart tot en met juni. Dat gaat heel eenvoudig: Je strooit de voedingskorrels aan de voet van de plant. Meng de korrels door de bovenste laag van de grond en geef water om de werking direct op gang te brengen. Hortensia’s zijn wel dorstige planten; als ze er slapjes bijstaan, is het hoog tijd om water te geven. Doe dit aan de voet van de plant zodat de wortels het water kunnen opnemen. Het beste moment is vroeg in de ochtend of ’s avonds.

Voor meer planten en bloemen inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl