maandag 18 januari 2016

Behang als verticale tuin

Behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang en ontwerpen kleurrijke behangdessins. Hun iconische behangsels zijn volledig met de hand vervaardigd zodat de ambachtelijke technieken in ere worden gehouden. Ze schilderen vooral bloemen, planten en vogels. Bloem voor bloem creëren ze, met veel geduld en passie, een prachtige tuin op papier.


De inspiratie halen zij overwegend uit de Europese natuur. In tegenstelling tot Chinoiserie, is het handgeschilderde behang van Snijder&CO een contemporaine versie van deze historische voorganger. Vandaar dat zij hun stijl met een knipoog ook wel Dutchoiserie noemen. Zij werken uitsluitend met lokale pigmentverf en hoogwaardig vliesbehang waardoor er een volledig Nederlands kwaliteitsproduct ontstaat die in een korte tijd internationale bekendheid heeft gekregen.

Een aantal handgeschilderde dessins zijn nu ook beschikbaar als digitaal geprint behang met een keuze uit 6 pastelkleuren deze zijn te koop in de betere behangwinkels of in de online shop.