woensdag 20 januari 2016

Gispen lanceert nieuwe producten

Tijdens Vakbeurs Facilitair 2016 lanceert Gispen 3 nieuwe producten voor de werk- en woonomgeving: Sett bank, Asy bijzettafel en de Nomi stoelenserie.

Gispen Nomi: uniek en veelzijdig zitprogramma
Een stoel van de hand van Just Meijer, die niet alleen gedreven wordt door stoelontwerpen maar ook nog eens een historische familierelatie heeft met Gispen. Dat leverde een uniek en compleet zitprogramma op: Nomi. Eén universele kuip, een diversiteit aan onderstellen, uitwisselbare armleggers en een afneembare hoes maken Nomi tot een vernieuwend concept.

Modulair en circulair
De 3D gevormde kunststof kuip biedt veel zitcomfort dankzij een ingebouwde, begrensde flex. Deze geeft de stoel altijd een lichte beweging. De kuip is zo ontworpen dat hij altijd op dezelfde manier aan de onderstellen bevestigd zit. Hierdoor zijn alle modellen onderling uitwisselbaar.


Nomi kan ook bekleed worden met een afneembare hoes.

Leverbaar: vanaf maart 2016

Gispen Sett: combineert eenvoud en zitcomfort
Gispen Sett is een karakteristieke designbank met hoog zitcomfort. Ontwerper Peter van de Water zocht en vond een unieke balans tussen eenvoud en comfort. De strakke uitstraling en opmerkelijke details maken deze bank tot een tijdloos model.

Sett is naar alle smaken aan te passen dankzij de ruime keuze in stoffering, de verschillende poten en een optioneel rugstuk. De bijbehorende poef is los toe te passen maar kan ook vastgeklikt worden zodat een hoekbank ontstaat.


De romp van de Sett bank is gemaakt van FSC hout. De vulling van polyetherschuim is van hoge kwaliteit en blijft jarenlang in vorm. Dankzij een optionele afneembare hoes kan de stof eenvoudig vervangen worden als daar in de toekomst behoefte aan is.

Leverbaar vanaf heden

Gispen Asy: functionaliteit en design
Asy bijzettafel, ontworpen door Ernst Koning, combineert functionaliteit en design. Meerdere toepassingen zijn gecombineerd in één product. Boeken, tijdschriften of tablet zijn eenvoudig op te bergen in de lectuurbak. Een kleurrijk ‘deksel’ houdt ze uit het zicht en is bovendien te gebruiken als dienblad.Leverbaar uit voorraad vanaf heden

Over Gispen
Als ontwerper, producent en leverancier creëert Gispen optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. De kernwaarden Duurzaam, Innovatie, Inspiratie en Design vormen daarbij al bijna 100 jaar het uitgangspunt. Een intensieve samenwerking met nationale en internationale ontwerpers, klanten, partners en leveranciers leidt tot de ontwikkeling en realisatie van innovatieve oplossingen voor werk-, leer-, zorg- en woonomgevingen waarin mensen het beste tot hun recht komen.