dinsdag 26 januari 2016

Leolux introduceert nieuwe designs in Keulen

Onlangs introduceerde Leolux op de IMM in Keulen een aantal nieuwe ontwerpen: de eetkamertafel Aurelio, de bank Balanza, de eetkamerstoel Mara, de salontafel Tilio en de karpetten ‘Seasons’.

Aurelio, tafel van Europees eiken
Met het ontwerp voor deze tafel gaf ontwerper Hugo de Ruiter de houtbewerkers van Leolux de gelegenheid om hun vakmanschap goed te etaleren. De afgeronde hoeken zijn uit één stuk hout vervaardigd en is het resultaat van pure vakmanschap en een hoogwaardig productieproces. Een bijzonder detail van de eetkamertafel is de nerfrichting van de houten hoekdelen. Deze loopt parallel aan de nerf van de poten, die diagonaal op de hoeken zijn geplaatst.


Balanza, een uitgebalanceerd ontwerp
Balanza van Axel Enthoven biedt een bepaald soort evenwicht dat herkenbaar is aan goed design. Hij weet de wensen en verlangens van de consument in een uitgebalanceerde vorm weer te geven. De royale superzachte armkussens ondersteunen arm of hoofd. Zowel de stevige zit als de mee-verende rug zorgen voor een ongekend hoog comfort.


Eetkamerstoel Mara
Deze eetkamerfauteuil is een ontwerp van Christian Werner, herkenbaar aan de rondingen van de zitkuip, de nonchalance van de bekleding en de verfijnde afwerking. Omdat de stoel bij vele eigentijdse stijlen kamers past heeft de designer ook vier verschillende onderstellen gecreëerd: massief eiken poten (Palo), een stalen draad-onderstel (Outline), een draaivoet (Cruz) of een onderstel op wieltjes (Twist).


Salontafel Tilio
Leolux introduceert tevens de functionele, bijzondere en eigenwijze salontafel Tilio naar een ontwerp van Stephan Veit. Tilio heeft slechts drie poten, die bovendien meerdere kleuren kunnen aannemen. Twee poten volgen de kleur van het hoofdblad, de derde volgt het bovenblad. Bij de salontafel kan dit bovenste blad ook nog eens draaien. De bijzettafel verplaatst u in zijn geheel naar de plek waar hij het best zijn functie vervult.


Handgetufte karpetten Seasons
De “Seasons” collectie is exclusief voor Leolux ontworpen door Claire Vos. De karpetten hebben een unieke vorm, drie zachte ronde hoeken en één rechte. Hierdoor sluit hij mooi aan in een hoek, of onder een hoekbank. Alle Seasons karpetten zijn uitgevoerd in vier poolhoogtes en meerdere kwaliteiten wol. Ze zijn leverbaar in twee maten en in vier verschillende kleurthema’s, genoemd naar de seizoenen.