zaterdag 30 januari 2016

Slaapkamertrends 2016: Blue Lagoon

De klanken van een kabbelend beekje of woest ruisende golven: het zijn de perfecte geluiden om bij in slaap te vallen. Ontwerpers laten zich ook inspireren door water voor de vormgeving van het nieuwste bedtextiel.


Overtrek Fluid van Kardol & Verstraten

Kijk niet verder dan de eindeloze kleurschakeringen die je tegemoet schitteren wanneer de zon op het wateroppervlak schijnt. De oceaan voorziet in het kleurenpalet: van zeegroen tot tropisch turkoois. De verfrissende en helende werking van water vormen de inspiratie voor een scala aan blauwtinten en waterpatronen voor in de slaapkamer.


Overtrek Gibson van Beddinghouse

Dessin Fluid van Kardol & Verstraten voorziet het bed van een golvend oppervlak, waar je je ogen sluit en wegdrijft naar dromenland. In het dessin is niet alleen een kleurverloop maar ook een verloop naar kleinere motieven te zien. Ook dessin Gibson van Beddinghouse laat verschillende aquatinten in elkaar overlopen.


 Overtrek Reef van Auping


Overtrek Basic Mint Green van Beddinghouse

Terwijl blauw staat voor kalmte, is groen de kleur van balans en harmonie. Daarom is in overtrek Reef van Auping een subtiel kleurverloop van mintgroen naar emeraldgroen toegepast. Het Basic Mint Green dekbed van Beddinghouse is behandeld met een speciale wassing waardoor het zo zacht voelt als babykleertjes.


Bed Original van Auping

Het schip in deze oceaan aan rust komt in de vorm van een metalen frame met een gestoffeerd hoofdbord voor een geborgen gevoel. Auping werkte samen met Kvadrat aan een stof gemaakt van gerecyclede PETflessen, zodat je zonder schuldgevoel je hoofd op het kussen legt.


Combinatie van Plissé en Duette raamdecoratie van Sunway

Sinds de kleurenmagie van de oceaan pas tot leven komt in de zon, laat je het licht overdag de slaapkamer binnen. Met de Plissé raambekleding van Sunway geef je de kamer overdag een  aqua kleurenfilter. Die combineer je met een verduisterende Duette shade voor een kamer in midnight blue. Zo baadt je je niet alleen in de kleur die staat voor wellness, maar bespaar je ook nog eens energie.

Bron: Perscentrum Wonen.
Voor meer slaapkamertrends 2016 kijk ook eens op Wonenonline.nl