woensdag 20 januari 2016

ZOMER MET SCAPA HOME

Scapa Home blaast een warme zeebries door je interieur. De zomercollectie zet in op zand-, koraal- en watertinten, gaat voor een royale luxe slaapkamer en breidt uit met een nieuwe sofa en fauteuils.

Sterk in stof

SCAPA HOME is sterk in textiel en subtiele kleuren en dat is deze zomer niet anders. Geïnspireerd door zon, zee en zand, baadt de nieuwe collectie in een palet van beige, lichte blauw- en petroltinten en subtiele varianten op roze en koraal. Opvallend zijn de knappe dégradés die terugkomen in plaids, strandlakens en bedlinnen. Ook de stonewashed stoffen roepen dat zomerse gevoel op, alsof zon en zeewater het textiel tot leven hebben gebracht.

Verder zet SCAPA HOME in op textuur en ontwierp het label net als vorig seizoen stukken in moiré: stoffen met een gegolfd, onregelmatig geweven effect. Of het patroon nu visgraat, ruiten of dégradé is, SCAPA HOME nodigt je uit om al die texturen en varianten met elkaar te combineren. Die mix brengt je interieur tot leven en draagt bij tot een ongedwongen stijl die zo typisch is voor SCAPA HOME.


Wie het textiel ziet, wil het vooral ook aanraken. Dat is geen toeval. Het team besteedt veel zorg en aandacht aan het ontwikkelen van eigen stoffen, vaak een mengeling met linnen. De productie gebeurt vooral in Europa. Een groot deel van de collectie wordt in een Belgische weverij geweven. Enkel zo kan Scapa Home de hoge kwaliteit garanderen en die bijzondere stoffen ontwikkelen die het merk zo uniek maken.

Slaap zacht

Goed nieuws voor fans van het SCAPA HOME bedlinnen. Het klassieke katoenen bedlinnen wordt namelijk aangevuld met drie nieuwe stoffen die je kunt combineren met het gewassen linnen/katoen bedlinnen. Het stoere jersey bedlinnen met een dégradé en een gewassen look is dan weer een jeugdige tegenhanger van het bedlinnen van zeer fijne chambray- en seersucker stof.


Al dat zomerse bedlinnen kan terecht op twee nieuwe bedden in het assortiment. Deze bedden kun je zoals alle gestoffeerde meubels naar smaak aanpassen. De afmetingen en de stofkeuze voor het hoofdeinde bepaal je zelf. Om de slaapbelevenis helemaal compleet te maken, biedt het label voortaan ook een nieuw matras aan. Het matras is volledig met de hand gemaakt in Groot-Brittannië. De gebruikte materialen zijn volledig natuurlijk, wat resulteert in een ongeëvenaard slaapcomfort.

Meubelfamilie groeit

SCAPA HOME had aanvankelijk een vrij landelijk imago, maar de (meubel)collectie is tegenwoordig verrassend tijdloos. Het modehuis voert geleidelijk een modernisering door die zich subtiel laat zien. De nieuwe sofa en twee nieuwe fauteuils hebben klassieke vormen. Ook nieuw binnen de collectie zijn: leren placemats, ronde houten voorraaddozen, houten kaders en spiegels, schalen gemaakt van Grieks marmer en een klassieke tafellamp met een voet van handgemaakt keramiek.

Voor meer interieurstoffen trends 2016 kijk ook eens op Wonenonline.nl