vrijdag 12 februari 2016

Keukentrend: smaakvolle kleuren

De trend in het keukeninterieur van 2016? Het mag allemaal weer lekker bont en kleurrijk zijn! Om die seventies stijl in de keuken te creëren, kun je al met wat simpele accessoires een goede start maken. Voeg bijvoorbeeld enkele felgekleurde items toe. Gewaagd, maar zeker erg vrolijk! Bij de jaren zeventig denken wij vooral aan geel, oranje, rood en groen. Deze kleuren passen perfect in het plaatje van de moderne retro keuken met een subtiele knipoog naar de seventies.


Lekker retro
Retro iets van vroeger? Zeker niet! Hoewel we de jaren zeventig letterlijk steeds verder achter ons laten, wordt de retrolook met de jaren hipper. Met de juiste kleuren proef je al gauw een vleugje vintage in de keuken. Echte blikvangers, zoals een ouderwetse weegschaal of een bewaarblik met vintage afbeelding, maken het plaatje helemaal af.


Ba(c)k to the seventies
De retro-trend zet ook door in de gerechten die je in de keuken bereidt. Want qua bakgerechten kun je dit jaar ook rekenen op een throwback naar de jaren zeventig. Tulbanden, wentelteefjes, pudding, rijstepap en gelatinetaarten: ja, ze komen allemaal weer terug. Ouderwets lekker!

Voor meer keukentrends 2016 en keukenideeën kijk ook eens op Wonenonline.nl