donderdag 18 februari 2016

Dekton® XGloss by Cosentino

Cosentino Group, wereldleider in de productie en distributie van innoverende oppervlakken voor architectuur en design, toont zijn innovatievermogen met de lancering van Dekton® XGloss, de nieuwe serie van hightech gepolijste ultracompacte oppervlakken, dat zich onderscheidt door een oogverblindende en kristalheldere glans.

Deze nieuwe Dekton®-serie, geproduceerd met geavanceerde nanotechnologische behandeling en een mechanisch polijstproces, biedt een stralende en kristalheldere glans die, in combinatie met de uiterst hoge hardheid- en weerstandsniveaus, zorgen voor een unieke serie met uitzonderlijke prestaties op de markt. Vandaag de dag bestaat er nog geen ander oppervlak met vergelijkbare eigenschappen dat deze combinatie van esthetiek en technische prestaties heeft.  


Om dit spectaculaire resultaat te krijgen heeft de afdeling R&D van Cosentino bijna twee jaar een baanbrekende en exclusieve behandeling gebaseerd op nanotechnologie ontwikkeld genaamd het “Nanocoating Proces”. Deze technologie geeft Dekton® XGloss, naast een extreme glans, waterafstotende eigenschappen met buitengewone bestendigheid tegen vlekken, zonder de rest van de materiaaleigenschappen te veranderen of een toplaag aan het werkblad toe te voegen.

Met deze lancering laat Cosentino zien dat de onderneming het vermogen heeft om continu te innoveren en speelt zo een dynamiserende rol in de sector van oppervlakken voor architectuur en decoratie. In deze collectie van de ultracompacte oppervlakken wordt dankzij de toepassing van nanotechnologie een buitengewone glans gerealiseerd. Dit alles gecombineerd met uitzonderlijke prestaties en een uitstekende vlakbestendigheid.


Valentín Tijeras, Directeur Product en Innovatie van Cosentino, vertelt, “Dit product is ontstaan vanuit de groeiende vraag van de designsector naar glanzende en spectaculaire kleuren, en vanuit de observatie dat de tot nu toe op de markt verkrijgbare hoogglansmaterialen een geen goede prestaties hadden. Onze pioniersgeest motiveerde ons om XGloss te ontwikkelen, een collectie die spectaculaire schoonheid met een hoge duurzaamheid en vlekbestendigheid combineert. Het verschil zit in de integratie, het is ons gelukt om het in de gehele massa en het oppervlak op te nemen, op de eerste plaats dankzij de behandeling met nanodeeltjes en dankzij het mechanische polijstproces. Het gaat dus niet om een toplaag of om een vernislaag die later is aangebracht, maar om een exclusief technologisch en productiesysteem van Cosentino”, rondt Tijeras af.

Dekton® XGloss blijft net zo veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen, vanwege de aard van het product zelf en door de productietechnologie gebaseerd op PST (Particle Sintering Technology), die deze oppervlakken van geavanceerde technische eigenschappen voorziet zoals o.a. UV-bestendigheid en thermische schokbestendigheid. Dit maakt Dekton® een perfecte keuze voor gebruik zowel buiten- als binnenshuis, verticaal of horizontaal, op vloeren, trappen, buitengevels of binnenwanden. Al deze eigenschappen bieden samen met het grote formaat van de Dekton®-platen eindeloos veel creatieve mogelijkheden voor architecten en ontwerpers.

De nieuwe XGloss-serie, die de komende lente verkrijgbaar zal zijn, presenteert 5 nieuwe kleuren welke vallen onder de Dekton® XGloss Solid Collection, in een plaatformaat van 320 x 144cm en in twee diktes: 12 mm en 20 mm. De nieuwe XGloss-serie, die de komende lente verkrijgbaar zal zijn, presenteert 5 nieuwe kleuren welke vallen onder de Dekton® XGloss Solid Collection, in een plaatformaat van 320 x 144cm en in twee diktes: 12 mm en 20 mm. De effen witte kleur Halo XGloss weerspiegelt als glas. Deze kleur vertegenwoordigt de laatste designtrends en weerspiegelt het licht waardoor ruimten groter lijken. Halo heeft in vergelijking met andere materialen met dezelfde eigenschappen een uitzonderlijke witheid. Splendor XGloss is een zachte effen grijze kleur, zeer elegant, subtiel en sober. Hij past prima bij designkeukens. Zijn spiegeleffect voorziet het materiaal van helderheid en karakter. Blaze XGloss is een donkere effen grijze, metallic kleur. Het gaat om een intens grijze kleur met een oogverblindende glans. Het is een kleur met karakter en persoonlijkheid. Lumina XGloss is een bruine kleur met effen en zeer warme terracottatinten. De intense glans zorgt voor een unieke kleur. SpectraXGloss is een effen zwarte kleur met een uitzonderlijke glans. Deze stralende, intens zwarte kleur geeft elk project, zowel binnen- als buitenshuis, een spectaculaire elegantie.


De lancering samen met het bezoek dat de tennisser Rafael Nadal aan de hoofdvestiging van Cosentino in Cantoria (Almería) heeft gebracht. Nadal bezocht het hoofdkantoor van de multinational, waar hij aanwezig was bij een enerverend evenement met medewerkers van Cosentino. Daarnaast heeft hij het industriële park van Cosentino bezocht en de Dekton®-fabriek, waar hij het productieproces van dit revolutionaire materiaal heeft kunnen zien, evenals specifieke bijzonderheden van de nieuwe XGloss-serie.

De dag werd afgerond met de handtekening van de Spaanse tennisser in het gastenboek van Cosentino en met een grote familiefoto met diverse medewerkers in de Dekton®-fabriek, een merk dat een van de belangrijkste sponsors van de “Rafa Nadal Academy by Movistar” is. Dit bezoek vond plaats in het kader van de relatie die eind 2014 tot stand kwam en waarmee Dekton® de sponsor van de tennisacademie is geworden die de sportman dit jaar in mei zal openen in zijn geboorteplaats Manacor.