maandag 29 februari 2016

Geef je muren en meubels een bijzondere uitstraling met de nieuwe krijtverf van The Color Collection van Histor.

Het gebruik van natuurlijke pigmenten en krijt geven Histor Krijtverf haar unieke karakter. De verf is gemaakt op waterbasis en geeft een prachtig mat effect en een intense diepe kleur. De poederachtige uitstraling geeft karakter aan zowel wanden als meubels.

Het kleurenpalet van Histor Krijtverf is net zo uniek als de verf zelf. Er zijn in totaal 12 tinten verf die perfect op elkaar zijn afgestemd en daardoor goed onderling te combineren zijn. Daarnaast is de krijtverf te mengen in alle vergrijsde tinten uit het palet van The Color Collection.


Gebruik van The Color Collection Krijtverf by Histor
De toepassingen van Histor Krijtverf zijn veelzijdig; de verf is in huis te gebruiken voor het schilderen van de muren, maar ook voor meubels en accessoires.

Histor Krijtverf kan op verschillende manieren en ondergronden worden gebruikt, op onbehandeld hout zelfs zonder grondverf. Het eindresultaat is een intense diepe kleur met een prachtige poederachtige uitstraling.

Decoratieve effecten
Histor Krijtverf leent zich bij uitstek voor het creëren van speciale decoratieve effecten. Voorbeelden hiervan zijn whitewash, het brocante effect en het creëren van doorschuureffecten. In een paar uur tijd maak je van je oude meubel een eigen kunstwerk.


Whitewash
Je kaptafel in whitewash? Dit effect creëer je door een witte krijtverf met water te verdunnen. Hierdoor dekt de verf minder goed en zal de ondergrond door de verf heen zichtbaar blijven. De mate van whitewash is afhankelijk van de mate van verdunning van de verf.

Met een taupe of grijstint kan je met deze techniek ook vergrijzen en je meubel een warm grijs waas geven die het unieke karakter van het meubel nog beter uit laat komen.


Brocante
Wil je van je oude kastje echt iets bijzonders maken, kies dan voor het brocante effect. Dit effect creëer je door meerdere lagen krijtverf over elkaar aan te brengen. Gebruik dikke kwaststrepen voor een extra oude look. Schuur de droge verf op met staalwol en je zal zien dat de kwaststrepen en de kleur nog beter naar voren komen.


Doorschuureffect
Wil je een salontafel met een unieke uitstraling? Kies dan voor een doorschuureffect. Hierbij gebruik je verschillende kleuren verf over elkaar heen. Daarna schuur je de bovenste laag totdat de kleur eronder zichtbaar wordt. Zo creëer je heel gemakkelijk een uniek meubel met een bijzondere uitstraling.