zaterdag 6 februari 2016

KEK AMSTERDAM haalt Fiep Westendorp naar de kinderkamer

De tekeningen van Fiep Westendorp zijn zó mooi, dat ze een plek verdienen in iedere kinderkamer. Daarom introduceert KEK Amsterdam een nieuwe collectie muurstickers, behang én posters met de leukste creaties van Nederlands bekendste kinderboekenillustrator. Wie wordt er niet vrolijk van Dikkertje Dap (met giraffe!), de poezen Pim en Pom of Pluk van de Petteflet in zijn rode kraanwagen op de muur? KEK Amsterdam presenteert de nieuwe collectie op 7 en 8 februari 2016 tijdens de vakbeurs showUP in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.


Het talent van Fiep Westendorp
Wie aan kinderboekenillustraties denkt, denkt aan Fiep Westendorp. Met haar eigenzinnige tekentalent bracht ze de verhalen van onder meer Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys tot leven. Veel van haar tekeningen zijn inmiddels iconen geworden, zoals Pluk van de Petteflet, Floddertje en haar hondje Smeerkees en de poezen Pom en Pim. De tekeningen van Westendorp verraden een groot werkplezier en spreken nog altijd tot de verbeelding van kinderen en hun ouders. Daarom blaast KEK Amsterdam de mooiste tekeningen van Fiep nieuw leven in, als vrolijke muurdecoratie voor de baby- of kinderkamer.


De nieuwe Fiep-collectie
De nieuwe collectie van KEK Amsterdam bestaat uit 16 muurstickers van hoge kwaliteit, 8 ontwerpen behang en 13 behangranden met de leukste creaties van Fiep Westendorp, zoals retro beertjes, bootjes en autootjes. Compleet nieuw in het assortiment zijn de posters op A2-formaat. De muurstickers zijn verkrijgbaar vanaf € 12,95 voor kleine stickersets en tot € 69,95 voor grotere varianten. Het behang kost € 99,95 per rol (3 banen) en de behangranden zijn € 39,95 (16 cm breed en 5 meter lang). De posters zijn verkrijgbaar voor € 14,95 (er zijn maar liefst 24 verschillende ontwerpen). Naast beelden van Fiep Westendorp is er ook een aantal posters met afbeeldingen van Marije Tolman en Noëlle Smit.


Over KEK Amsterdam
KEK Amsterdam ontwerpt al sinds 2010 de leukste spullen voor aan de muur. Verfrissend, eigenzinnig en nét even anders. Zo ontwikkelde het merk vorig jaar met succes de Wallpaper Stories: een unieke behangcollectie met wand vullende illustraties, die stuk voor stuk kleine verhaaltjes vertellen. Inmiddels zijn de producten van KEK Amsterdam verkrijgbaar bij meer dan 700 verkooppunten in binnen- en buitenland.


Kom langs en bewonder!
Wil je het behang, de muurstickers en de posters met de illustraties van Fiep Westendorp met eigen ogen bewonderen? Kom naar de beursstand van KEK Amsterdam (nr. 142) tijdens de vakbeurs showUP op 7 en 8 februari 2016 in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen (vlakbij Schiphol). De nieuwe collectie is vanaf 4 februari verkrijgbaar bij www.kekamsterdam.nl en leverbaar via de betere behang- en verfspeciaalzaken en alle andere verkoopkanalen in binnen- en buitenland.