woensdag 10 februari 2016

Laat je inspireren door de laatste kleurtrends

Ontdek ieder seizoen de nieuwste colourmoods van onze trendwatchers: gespot op de internationale designbeurzen en catwalks en doorvertaald naar de meest actuele interieurtrends met Trend Corner van Wijzonol.

In oktober 2015 is Wijzonol gestart met de introductie van de eerste colourmoods onder de naam Autumn Reflections. Ieder kwartaal introduceren zij de nieuwe actuele colourmoods online voor de consument en interieurstylist & -blogger. In januari zijn dit er 2 onder “Winter Contrasts”.

Trend Corner: Winter Contrasts
De winter is een seizoen van contrasten, buiten is het geur en koud, binnen zorgen we voor warmte en gezelligheid. De luchten zijn donker, maar de sneeuw en rijp zijn helder en licht. Deze contrasten zien we terug in de twee colourmoods van januari: stads, donker en industrieel (CoolWarmth) tegenover een palet van zachte pastels (FrostySoftness). Donkere stormachtige luchten, de kleur van het hout in de open haard en de schittering van ijskristallen op de straten vormen de inspiratiebron voor deze nieuwe Wijzonol tinten.CoolWarmth
Voor dit contrastrijke kleurenpalet hebben wij ons laten inspireren door de winter in de stad. Grijze luchten en alle schakeringen van de Urban City vertaald naar een serie grijs- en bruintinten voor binnen. Mooi in contrast met de warme neutralen en stoer blauw als accentkleur. De stijl is nonchalant neergezet, maar wel stevig en stoer! Zoek in dit palet het contrast op tussen het warme en koele; tussen nieuw, strak design en vintage meubelen. De styling is warm en grafisch. De materialen variƫren van hout en leer tot katoen, canvas en denim. FrostySoftness
Voor deze zachte, subtiele pastels hebben we ons laten inspireren door de tuin na de eerste nachtvorst: een dun laagje witte rijp maakt alle kleuren zacht en poederig. Deze winter zijn juist deze pastelkleuren zeer belangrijk voor het interieur. Vervaagd en transparant, een vleugje kleur afgewisseld met vergrijsde neutralen. Om deze vorstige koele kleuren wat warmte mee te geven, combineren we ze met contrasterende zachte materialen, zoals wol, vilt en boucle. In de keuze van de meubelen is gezocht naar design meets comfort. De combinatie met parelglans en messing metallic in accessoires maakt deze stijl heel erg van nu. Een vernieuwing voor het interieur.

Voor meer kleurentrends 2016 kijk ook eens op Wonenonline.nl