zondag 28 februari 2016

Lola zegt: "Hola"

Koffers pakken, zonnebril op en wegwezen. Lola verkent deze zomer alle hoeken van de wereld. Voor de nieuwe collectie ging onze meid inspiratie zoeken in de Baltische staten, Frankrijk en Cuba. Organische motieven, voeren je terug naar de natuur, naar uitgestrekte velden met bloemen, vlinders en kwetterende vogels. Of hou je meer van beige en bruine tinten die aan warme stranden herinneren? Geen bestemming is te ver. Of het nu fruitig en fris is of eerder koel, ingetogen en verkwikkend, de zomercollectie 2016 heeft het allemaal.


FRENCH RIVIERA
Cannes, Saint-Tropez, … ze hebben niets aan glorie ingeboet. De Mediterrane dessins van de “French Riviera” collectie brengen de charme van Franse kustdorpjes en geurige bloemenvelden in huis of op je terras. Lola’s klassieke ruiten wekken het verleden tot leven. En met vlekkerige patronen gaat ze graag een streepje cultuur opsnuiven: Gauguin, Matisse, …
CLUB HAVANA
Denk heerlijke cocktails en witte stranden met helderblauw water in Varadero. Denk kleurrijke huisjes en zonnige dagen. Denk “Club Havana”, citrusvruchten en watermeloenen. Lola toont zich met deze collectie van haar zoetste kant. Met ruiten en stippen. Met planten en bloemen. Nu eens opvallend, dan weer ingetogen. Maar altijd kleurrijk.BALTIC SEA CRUISE
Geen fan van zuiderse types? Lola voelt zich even goed thuis in Finland. Een plons in één van de vele meren. Overnachten in afgelegen berghutten. Weg van de stress. Inspiratie voor deze nieuwe dessins komt het uit het kille noorden. De “Baltic Sea Cruise” zet volop in op contrast: zwart, wit en grijs met zachte kleurnuances.

EENVOUDIG AFWASBAAR
Een ongeluk onder weg? Geen probleem. Lola’s tafelzeilen zijn heel duurzaam. Ze bevatten geen ftalaten en hebben een toplaag uit PVC. Dat maakt ze makkelijk afwasbaar. Een vochtige doek volstaat om ze schoon te maken. Maak je dus geen zorgen als die cocktail omver valt.