zondag 21 februari 2016

Zee en strand bij Le Creuset

Le Creuset introduceert speciaal voor het voorjaar een nieuwe matte hel blauwe kleur onder de naam ‘Rivièra’. De Franse pannenfabrikant heeft zich hier volledig laten inspireren door de kleur van de Middellandse Zee. Samen met sisal (zandkleur) en coton (wit) brengt dit assortiment je in een ware mediterrane sfeer. Naast het gietijzer wordt ook een fraai ontbijtservies in deze stijl uitgebracht, compleet met theepot, koffie- en theebeker, bakjes voor ontbijtgranen en eierdopjes. Zo begint de dag al stralend vanaf het ontbijt tot aan het dessert.


Alle materialen
Het assortiment van Le Creuset bestaat al lang niet meer uit gietijzer alleen. In de loop der jaren heeft het merk zich weten te onderscheiden in onder andere aardewerk en siliconen. Ook allerlei nieuwe aardewerken accessoires en onmisbare siliconen spatels en onderzetters worden in de nieuwe blauwe kleur, Riviera, uitgevoerd. Zo kan dezelfde fraaie kleurencombinaties in de gehele keuken en aan tafel worden doorgevoerd.


Gietijzer
Het gietijzer van Le Creuset heeft al 90 jaar de naam van hoogwaardige kwaliteit met eindeloze levensduur. Toch is de pan in al die jaren met haar tijd meegegaan. Door kleine veranderingen in het design en vernieuwde kleuren, behoort hij tot een persoonlijke lifestyle. Dit product past niet in het keukenkastje, maar staat permanent op het fornuis. Hij bepaalt de sfeer in de keuken, op tafel èn van het gezelschap. Hij geeft kleur aan het leven en Rivièra brengt de zomer in huis. Ronde braad-/stoofpan van 18cm-32cm: 99-299 euro (beschikbaar per 1 februari 2016)


Aardewerk
Met het aardewerk verplaatst Le Creuset zich steeds meer van het fornuis op tafel. Het is voor het eerst dat er zelfs een compleet ontbijtservies verkrijgbaar is. De producten zijn voorzien van de drie bekende herkenbare ringen. Met de mediterrane kleur is het als een kabbelende zee met een zomers bries aan de ontbijttafel. Het aardewerk van Le Creuset is zeer duurzaam: het barst, krast of schilfert niet en is vaatwasserbestendig. Theepot 45 euro, minicocotte 22 euro, schaaltje 4,90 euro, eierdopje 8 euro, schaaltje voor theezakje 2,90 euro, koffie-/theebeker 10-15 euro (beschikbaar per 1 maart 2016)


Siliconen
Geemailleerde producten blijven nog langer mooi als er met zacht materiaal in wordt geroerd. De Riviera spatels zijn verkrijgbaar in 2 maten en zijn voorzien van een ergonomische houten steel. Ze zijn flexibel en dankzij de afneembare steel geschikt voor de vaatwasser. De onderzetter heeft een doorsnede van 20cm en beschermt iedere tafel tegen het hete gietijzer. Onderzetter 15 euro, Medium spatel 17 euro, Lepelspatel 20 euro (beschikbaar per 1 maart 2016).